Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πετρέλαιο θέρμανσης 2019: Τι ισχύει με το επίδομα
ΕΛΛΑΔΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης 2019: Τι ισχύει με το επίδομα

Πετρέλαιο θέρμανσης 2019: Η τιμή του αναμένεται να είναι σχεδόν 11% φθηνότερη σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου τον Οκτωβρίου του 2018.

Πετρέλαιο θέρμανσης 2019: Με σύμμαχο των πολιτών την καλοκαιρία και τις υψηλές θερμοκρασίες κάνει «πρεμιέρα» σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης προς τους καταναλωτές. Η τιμή του αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα του 1,02 ευρώ το λίτρο, σχεδόν 11% φθηνότερη σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου τον Οκτωβρίου του 2018. Παράλληλα, θέμα χρόνου θεωρείται και η έκδοση της απόφασης για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στα νοικοκυριά, με το κυβερνητικό επιτελείο να σχεδιάζει τα χρήματα να δοθούν στους καταναλωτές μέχρι το τέλος τους έτους. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση του συνολικού κονδυλίου κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς, αναμένεται να φτάσει τα 68 εκατ. ευρώ.

Στις αλλαγές που μελετά το επιτελείο ΥΠΟΙΚ περιλαμβάνεται: η αύξηση του ύψους της επιδότησης από 16 λεπτά το λίτρο για την περσινή σεζόν, στα επίπεδα των 18-20 λεπτών ανά λίτρο. Ακόμα, η ενίσχυση των νοικοκυριών στις περιοχές της πρώτης και δεύτερης ζώνης και τα οποία έχουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση. Στις ζώνες αυτές περιλαμβάνονται τα Γρεβενά, η Δράμα, ο Εβρος, η Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, η Κοζάνη, οι Σέρρες, η Φλώρινα (α΄ ζώνη) και η Αρκαδία, η Ημαθία, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Καρδίτσα, το Κιλκίς, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Πέλλα, η Ροδόπη, τα Τρίκαλα, η Χαλκιδική (β’ ζώνη).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις