Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τραγωδία αγοράκι: Πνίγηκε από φαγητό σε παιδικό σταθμό
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία αγοράκι: Πνίγηκε από φαγητό σε παιδικό σταθμό

Τραγωδία αγοράκι: Αστυνομικός έχασε τον 2,5 ετών γιο του, αφού πνίγηκε από τροφή ενώ βρισκόταν στον παιδικό σταθμό.

Τραγωδία αγοράκι: Τον μόλις 2,5 ετών γιο του, έχασε σήμερα (14/10/2019) από πνιγμό, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Διαβατηρίων του Αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”. ‘Οπως έκανε γνωστό η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, ο 2,5 ετών γιος του πνίγηκε από μια τροφή που έφαγε κι ενώ βρισκόταν στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Αναλυτικά  η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής: ‘Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας, που υπηρετεί στο Τμήμα Διαβατηρίων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ο οποίος έχασε το Δυόμιση (2,5) χρονών γιο του.’

Ο θάνατος του παιδιού προήλθε από πνιγμό λόγω τροφής και ενώ βρισκόταν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Μαζί με την θλίψη και την οδύνη μας, εκφράζουμε και την αγανάκτησή μας για τον τρόπο που αυτή η παιδική ψυχή, η οποία μέρες τώρα έδινε μάχη για την ζωή, περιήλθε σε αυτήν την κατάσταση με συνέπεια να φύγει από την ζωή. Είμαστε δίπλα στον αγαπημένο μας συνάδελφό και φίλο προκειμένου να του συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο, αφενός για να βρει την δύναμη να αντιμετωπίσει την ανείπωτη τραγωδία και αφετέρου να τιμωρηθεί η εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων, αν αυτή υπάρχει, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Το μόνο σίγουρο, είναι πως έφυγε ένας μικρός άγγελος…’

Πνιγμός από φαγητό: Συχνό φαινόμενο σε ηλικίες κάτω των 4 χρόνων

Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία συχνά είμαστε μάρτυρες. Ευτυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα άτομα, που το παθαίνουν καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνα τους. Κάθε χρόνο πολλά παιδιά, αλλά και ενήλικες χάνουν τη ζωή τους από απόφραξη των αναπνευστικών οδών μετά από εισρόφηση ξένου σώματος. Συχνότερα παθαίνουν πνιγμονή παιδιά μικρότερα των 4 χρόνων, ενώ σε βρέφη μικρότερα του χρόνου η πνιγμονή αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα. Σε αυτές τις ηλικίες χρειάζεται να έχουμε το νου μας, γιατί η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη αντιμετώπιση. Τα βρέφη πολύ γρήγορα, κυρίως μετά τους 5 μήνες όταν είναι ικανά να πιάνουν μόνα τους πράγματα, μαθαίνουν να βάζουν διάφορα αντικείμενα στο στόμα.

Έτσι μπορούν εύκολα να πνιγούν με μικροαντικείμενα όπως κουμπιά, κέρματα, καπάκια από μπουκάλια, τσόφλια από αυγό, μικρά παιγνίδια κλπ. Πείτε στο άτομο που έχει πνιγεί από φαγητό να βήξει επανειλημμένα, μέχρι να βγει το ξένο σώμα. Ωστόσο, αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα και το άτομο δυσκολεύεται να πάρει ανάσα, βάλτε το ένα χέρι σας στο στήθος του και γείρτε τον προς τα εμπρός. Με την παλάμη του άλλου χεριού σας δώστε του 5 χτυπήματα στο κέντρο της πλάτης του. Αν τα χτυπήματα αποτύχουν αλλά συνεχίζει να αναπνέει, τότε σταθείτε πίσω του και βάλτε τα χέρια σας γύρω από τη μέση του και γείρτε τον όσο το δυνατόν περισσότερο προς τα εμπρός.

Πνιγμός από φαγητό: Τι κάνουμε σε περίπτωση πνιγμονής των παιδιών

Κάντε γροθιά το ένα σας χέρι και βάλτε στο ύψος του στομάχου και αγκαλιάστε με το άλλο χέρι τη γροθιά σας. Πιέστε δυνατά με κατεύθυνση προς τα μέσα και πάνω. Επαναλάβετε την κίνηση πολλές φορές μέχρι να βγει το ξένο σώμα. Αν το άτομο χάσει τις αισθήσεις του, θα χρειαστεί «τεχνητή αναπνοή». Αν μετά από κάποιες αναπνοές δεν ανασηκώνεται ο θώρακας, η απόφραξη επιμένει και πρέπει να επαναλάβετε από την αρχή τους παραπάνω χειρισμούς. Τέλος, αν όλα αυτά δεν έχουν αποτέλεσμα και το άτομο αναπνέει, έστω και με δυσκολία, μεταφέρετέ το αμέσως στο πλησιέστερο Νοσοκομείο.

Πνιγμός από φαγητό: Πρώτες βοήθειες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις