Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ιταλία – Ελλάδα 2-0: Τουλάχιστον ήταν ομάδα… (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιταλία – Ελλάδα 2-0: Τουλάχιστον ήταν ομάδα… (vid)

Ιταλία - Ελλάδα 2-0: Με εύστοχο πέναλτι του Ζορζίνιο στο 63' και ένα ακόμη γκολ του Μπερναντέρσκι στο 78' η Ιταλία νίκησε 2-0 την Ελλάδα για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020

Ιταλία – Ελλάδα 2-0: Κακή δεν ήταν η Εθνική μας στο «Ολίμπικο», ωστόσο δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα από την Ιταλία με 2-0 για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020. Άντεξε και κράτησε το μηδέν για περισσότερο από μία ώρα, προσπαθώντας να αμυνθεί και να παίξει ποδόσφαιρο. Η «σκουάντρα ατζούρα» έκανε το επτά στα επτά και είναι σίγουρα η μία από τις δύο ομάδες που θα βρεθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θύμιζε ομάδα και δεν είχε αυτή την τραγική εικόνα των προηγούμενων αγωνιστικών. Ο Τζον Φαν’τ Σιπ έβγαλε σίγουρα κάποια χρήσιμα συμπεράσματα ώστε να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα πορευθεί στο μέλλον. Πριν από την έναρξη του αγώνα απέκλεισε τον Γιάννη Φετφατζίδη επειδή δεν εμφανίστηκε στην ώρα του σε προγραμματισμένο μίτινγκ, θέλοντας να δείξει ότι δεν αστειεύεται με θέματα πειθαρχείας.

Το λάθος του Μπουχαλάκη

Η φάση που έκρινε το παιχνίδι έγινε στο 62′. Ο Ινσίνιε σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Μπουχαλάκης έβαλε το χέρι του για να σταματήσει την πορεία της μπάλας, με τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι. Ο Ζορζίνιο το εκτέλεσε και πέτυχε το 1-0. Παρόλα αυτά η Εθνική θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 73′, όταν ο Μπουχαλάκης πάσαρε με κεφαλιά στον Μπακασέτα αλλά εκείνος από εξαιρετική θέση έπιασε άτσαλα το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ντοναρούμα. Το 2-0 έγινε στο 78′ με σουτ του Μπερναντέρσκι το οποίο κόντραρε σε κάποιο πόδι και άλλαξε πορεία, με τον Πασχαλάκη να μην μπορεί να αντιδράσει.

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87′ Τζανιόλο), Ζορζίνιο, Βεράτι, Ινισίνε, Ιμόμπιλε (79′ Μπελότι), Κιέζα.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σιόβας, Σταφυλίδης, Μπουχαλάκης (75′ Γιαννούλης), Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπακασέτας (79′ Μάνταλος), Λημνιός, Κουλούρης (67′ Δώνης).

Στα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου η Βοσνία διέλυσε 4-1 την Φινλανδία (29′ Χαΐροβιτς, 37′ πεν., 58′ Πιάνιτς, 73′ Χότζιτς – 79′ Πογιανπαλό), ενώ Λιχτενστάιν και Αρμενία έφεραν 1-1 (72′ Φρικ – 19′ Μπαρσεγκιάν) στη Βαντούζ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Ιταλία         20-3  21

2.Φινλανδία   9-8   12

3.Βοσνία       16-12 10

4.Αρμενία     13-12 10

5.Ελλάδα        7-12   5

6.Λιχτενστάιν 2-20 2

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις