Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ριχάρδος – λαθρεμπόριο χρυσού: Απαλλαγή από κάθε κατηγορία προτείνει ο Εισαγγελέας
ΕΛΛΑΔΑ

Ριχάρδος – λαθρεμπόριο χρυσού: Απαλλαγή από κάθε κατηγορία προτείνει ο Εισαγγελέας

Ριχάρδος - λαθρεμπόριο χρυσού: Ο εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή του Ριχάρδου από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ριχάρδος – λαθρεμπόριο χρυσού: Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Πιέρρος εισηγήθηκε προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την πλήρη απαλλαγή του Ριχάρδου Μυλωνά και όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία. Ο εισαγγελέας πιο συγκεκριμένα ζητά την απαλλαγή του Ριχάρδου και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την πρόταση του Ιωάννη Πιέρρου, που κατατέθηκε στο δικαστικό συμβούλιο, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ. Συνεπώς,  το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελική πρόταση επιβεβαιώνει ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Είναι μία υπόθεση που «έσκασε» πριν από 11 μήνες ως εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος “λαθρεμπορίας” χρυσού, οδήγησε στη σύλληψη δεκάδων εμπλεκομένων, απασχόλησε μέχρι και τον τότε πρωθυπουργό που από το βήμα της Βουλής συνεχάρη τις αρχές για τη μεγάλη επιτυχία τους και «κατέρρευσε» λίγα 24ωρα αργότερα, όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν ενστάσεις επικαλούμενοι την τελωνειακή νομοθεσία. Τότε, ο Ριχάρδος Μυλωνάς και 7 συγκατηγορούμενοι του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή, όπου παρέμεναν για περίπου δύο εβδομάδες. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ριχάρδος – λαθρεμπόριο χρυσού: Ο ενεχυροδανειστής μίλησε για την περιπέτειά του στην Ελεονώρα Μελέτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις