Ληστεία Θεσσαλονίκη: Θύμα κουκουλοφόρων ηλικιωμένη

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Θύμα κουκουλοφόρων ηλικιωμένη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Θύμα ληστείας έπεσε μια ηλικιωμένη γυναίκα, 82 ετών που ζει σε μονοκατοικία στον Τρίλοφο.

11.10.2019 | 11:41

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Θύμα ληστείας έπεσε μια ηλικιωμένη γυναίκα, 82 χρονών, η οποία ζει σε μονοκατοικία στην περιοχή του Τριλόφου, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 21:30 το βράδυ της Πέμπτης τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν με τη βία στη μονοκατοικία όπου διαμένει η ηλικιωμένη και με την απειλή αντικειμένου, πιθανόν όπλου, της αφαίρεσαν 300 ευρώ και κοσμήματα αξίας, που υπήρχαν μέσα σε τσάντα στην ντουλάπα του υπνοδωματίου της. Η 82χρονη Κορασία Σιγκούνη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι: «Προσπάθησα να καλέσω την αστυνομία και μόλις με είδαν, τράβηξαν το καλώδιο του τηλεφώνου.»

Η ηλικιωμένη γυναίκα πρόσθεσε: «Τους έσπρωξα και όταν είδα το περίστροφο, φοβήθηκα και έμεινα ακίνητη, όσο αυτοί έψαχναν στο δωμάτιό μου, μου ζητούσαν να μη φωνάξω». Όπως είπε η 82χρονη Κορασία Σιγκούνη αυτή δεν είναι η πρώτη φόρα που μπαίνουν στο σπίτι της, προκειμένου να αποσπάσουν οτιδήποτε αξίας διαθέτει. «Εκτός από τους ληστές έχουν διαρρήξει και άλλες τέσσερις φορές το σπίτι μου, όταν ήμουν στην εκκλησία» σημείωσε χαρακτηριστικά. Τα χρήματα που της πήραν ήταν μέρος της σύνταξης των 500 ευρώ που εισπράττει. Ενώ ,όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότερο στεναχωρήθηκε για το μενταγιόν που της άρπαξαν το οποίο έχει συναισθηματική αξία για την ίδια.

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Ακόμα μία ληστεία λίγους μήνες πριν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ένα ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί τον Φλεβάρη του 2019, κατά το οποίο δυο άτομα μεταφέρθηκαν στον νοσοκομείο “Παπανικολάου” και ένα άτομο στον “Άγιο Δημήτριο”, με τραυματισμούς από τα πυρά ληστών σε κατάστημα ψιλικών στην οδό  Μοναστηρίου 93Α. Η ένοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 00:00, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δυο δράστες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δυο άντρες ήταν μετρίου αναστήματος και άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι ιδιοκτήτες και υπάλληλος τους καταστήματος. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι ληστές εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα τους και κινήθηκαν προς την οδό Αγίων Πάντων πεζή. Οι δυο ληστές έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος με βαριοπούλα και μπήκαν στο κατάστημα την ώρα που γινόταν η καταμέτρηση των εισπράξεων.

Νωρίτερα υπήρχε η πληροφορία πως οι δράστες ταμπουρώθηκαν σε πολυκατοικία επί της οδού Γιαννιτσών αλλά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι δράστες έχουν διαφύγει. Στο σημείο και γύρω από την περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και το τμήμα εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας και ζωής συλλέγει στοιχεία από το κατάστημα όπου έγινε η ληστεία. Μονάδες ΟΠΚΕ, άμεσης δράσης αλλά και η ομάδα Ζ διεξάγουν έρευνες στην γύρω περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Βίντεο από το βράδυ της ληστείας

Φωτογραφίες από Eurokinissi
Exit mobile version