Αθήνα

°C

Παρασκευή

30

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης προσφυγοπούλα: Τι ερώτηση έκανε στον πρωθυπουργό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προσφυγοπούλα: Τι ερώτηση έκανε στον πρωθυπουργό

Μητσοτάκης προσφυγοπούλα: Ερώτηση από μια πρόσφυγα που διέμενε στην κατάληψη του City Plaza δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Athens Democracy Forum.

Μητσοτάκης προσφυγοπούλα: Η ίδια δήλωσε ότι διέμενε με την οικογένεια της και άλλους πρόσφυγες στην κατάληψη του City Plaza, που έκλεισε η κυβέρνηση της ΝΔ, με αποτέλεσμα να μείνουν όλοι στον δρόμο. Η κοπέλα ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ποια θα είναι η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Στην απάντησή του ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης για όσους ζητούν άσυλο.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν μπορεί να δεχθεί οι πρόσφυγες να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από παράνομα κυκλώματα και να τοποθετούνται σε κτίρια υπό κατάληψη από αναρχικούς, όπου η αστυνομία δεν είχε παρέμβει ποτέ και όπου ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, επισημαίνοντας ότι για αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθούν. Ενδιαφέρθηκε μάλιστα να συζητήσει με την οικογένεια της κοπέλας ώστε να δει σε ποια δομή θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν.

Η απάντηση του Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως οι αιτήσεις για το άσυλο θα διεκπεραιώνονται πολύ πιο γρήγορα από ότι στο παρελθόν,κάθε αίτηση θα κρίνεται ατομικά και όχι συνολικά και όσοι δικαιούνται διεθνή προστασία θα τη λάβουν. Ξεκαθάρισε, όμως, πως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που είναι υπό δίωξη. Αν ο στόχος σας είναι να έρθετε στην Ελλάδα σε αναζήτηση ενός καλύτερου οικονομικού μέλλοντος φοβάμαι πως δεν είμαστε σε θέση ως χώρα να σας φιλοξενήσουμε”, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza, στο κέντρο της Αθήνας, έληξε στις 10 Ιουλίου, μετά από σχεδόν 3 χρόνια. Στο ξενοδοχείο είχαν βρει καταφύγιο πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι αποχώρησαν οικειοθελώς καθώς υπήρχε φόβος ότι θα γινόταν αστυνομική επέμβαση για την εκκένωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις