Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντικαπνιστικός νόμος 2019: Ο Μητσοτάκης και το αστείο με τους “θεριακλήδες” της ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντικαπνιστικός νόμος 2019: Ο Μητσοτάκης και το αστείο με τους “θεριακλήδες” της ΝΔ

Αντικαπνιστικός νόμος 2019: “Στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί σε συμμαχία με όλους τους πολίτες” χαρακτήρισε την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ο πρωθυπουργός.

Αντικαπνιστικός νόμος 2019: Το χιούμορ του επιστράτευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση τη Κ.Ο. της ΝΔ, όταν αναφέρθηκε στις πρόσθετες ρυθμίσεις για την οριζόντια εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. “Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί σε συμμαχία με όλους τους πολίτες”, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και χειροκροτήθηκε, όχι όμως από ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα, όπως ο ίδιος παρατήρησε.

“Επισημαίνω ποιοι καπνιστές χειροκροτούν και ποιοι δεν χειροκροτούν”, σχολίασε χαμογελώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ήταν μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει και την επικοινωνιακή καμπάνια του αντικαπνιστικού. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια στις 15 Οκτωβρίου.

Αντικαπνιστικός νόμος 2019: “Θα προασπίσουμε τα δικαιώματα των μη καπνιστών”

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε χθες ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα». Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας εκτίμησε ότι οι ώριμοι καπνιστές επιθυμούν να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, ενώ όσον αφορά τους «τολμηρούς» παραβάτες ο υπουργός σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».

Video: Iefimerida

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις