Συλλήψεις αλλοδαπών Θεσσαλονίκη: Μέτρα διοικητικής απέλασης

ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις αλλοδαπών Θεσσαλονίκη: Μέτρα διοικητικής απέλασης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Συλλήψεις αλλοδαπών Θεσσαλονίκη: Εβδομήντα έξι άτομα συνελήφθησαν συνολικά κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη.

09.10.2019 | 09:54

Συλλήψεις αλλοδαπών Θεσσαλονίκη: Προχθές στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν συλλήψεις εβδομήντα έξι ατόμων, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 4 το μεσημέρι. Πρόκειται για αλλοδαπούς που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα και οδηγήθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης. Για τους 76 θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης. Στην επιχείρηση της Αστυνομίας, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 4, ελέγχθησαν συνολικά 127 αλλοδαποί.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε περιοχές της Ροτόντας, των πλατειών Ναυαρίνου, Αριστοτέλους και Αρχαίας Αγοράς και πέριξ του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και Διαλογής Θεσσαλονίκης. Στην επιχείρηση, που εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων έλεγχων για τον εντοπισμό ατόμων, που διαμένουν παράνομα στη χώρα, συμμετείχαν στελέχη των Διευθύνσεων Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συλλήψεις αλλοδαπών: Δύο ακόμα συλλήψεις στη Αθήνα

Χθες, στην περιοχή των Εξαρχείων της Αθήνας, έγιναν ακόμα δύο συλλήψεις αλλοδαπών για διαφορετικό λόγο βέβαια. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Συνελήφθησαν, στη διάρκεια ειδικής δράσης της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, Ιρακινός και Μαροκινός. Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών, που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 15 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 82,9 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ. Σημειώνεται ότι προσήχθησαν παράλληλα και επτά αλλοδαποί. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συλλήψεις αλλοδαπών: Ανάλογο περιστατικό και στην Πύλο

Επιπλέον παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και 4 μέρες πριν στην περιοχή της Πύλου με τη σύλληψη εννέα αλλοδαπών. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πύλου εντόπισαν και συνέλαβαν εννέα αλλοδαπούς για παράνομη είσοδο στη χώρα αλλά και τον 37χρονο αλλοδαπό διακινητή τους. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντόπισε αγκυροβολημένο εντός του όρμου Ναβαρίνου, το Ι/Φ σκάφος «ANGELA» σημαίας ΗΠΑ. Στη συνέχεια σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα ναυτιλιακά έγγραφα του σκάφους κατά τη διαδικασία κατάπλου στην Λιμενική Αρχή Πύλου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη έτερου έγγραφου εθνικότητας καθώς και η μη διαγραφή του σκάφους από τα Ελληνικά Νηολόγια. Από τη Λιμενική Αρχή Πύλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος.

Exit mobile version