Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παναγιώτης Μαυρίκος: Μάνα και αδερφός του εκδότη οι νεκροί στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας
'ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ'

Παναγιώτης Μαυρίκος: Μάνα και αδερφός του εκδότη οι νεκροί στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας

Παναγιώτης Μαυρίκος: Μια οικογενειακή τραγωδία κρύβεται πίσω από την βουτιά θανάτου που έκανε ΙΧ το πρωί στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Παναγιώτης Μαυρίκος: Ένα απίστευτο δράμα αποκαλύφθηκε από τη βουτιά στο θάνατο που έκαναν με το αυτοκίνητό τους, σήμερα το πρωί, η μητέρα και ο αδελφός του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μαυρίκου, στο Νέο Μώλο της Δραπετσώνας. Όπως αποκάλυψε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ο αδελφός του δημοσιογράφου που είχε απανθρακωθεί τον Ιούνιο του 2016 μέσα στην Πόρσε που οδηγούσε στην Αττική οδό, ήταν βαρέως ψυχικά πάσχων με πρόβλημα σχεδόν εκ γενετής. Το πρόβλημα του αδελφού του, μάλιστα, ήταν αυτό που είχε κάνει τον Παναγιώτη Μαυρίκο να αποδεχθεί τη θέση του προέδρου στο Ψυχιατρείο, επί θητείας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Υγείας.

Μετά τον «απροσδόκητο» και «περίεργο», όπως τον χαρακτήρισε ο κ.Κούγιας, θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου το 2016, επήλθε και η οικονομική κατάρρευση της οικογένειας. Η περιουσία της οικογένειας ήταν ακίνητα με μεγάλα βάρη και οι τίτλοι των εφημερίδων, αλλά η υπέργηρη μητέρα του δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα. Ο κ. Κούγιας, μάλιστα, αποκάλυψε ότι η χήρα και τα παιδιά του Παναγιώτη Μαυρίκου ζουν απομονωμένοι στο Βόλο. «Πρόκειται για την ολοκλήρωση του δράματος», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Παναγιώτης Μαυρίκος: Ο Κούγιας στο ‘Θέμα’ για την τραγωδία

Παναγιώτης Μαυρίκος: Το χρονικό ενός ασύλληπτου δράματος

Η μητέρα και ο αδελφός του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μαυρίκου, που είχε σκοτωθεί το 2016 στην Αττική οδό, όταν το πολυτελές του αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ανασύρθηκαν νεκροί λίγο πριν τις πέντε  το απόγευμα η μητέρα. Μάνα και γιος επέβαιναν στο αυτοκίνητο το οποίο έπεσε κάτω από άγνωστες συνθήκες στη θάλασσα στην περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας. Οι σοροί που ανασύρθηκαν από βατραχανθρώπους του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, προκειμένου να γίνει η επίσημη αναγνώριση από συγγενικά τους πρόσωπα.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μάνα και γιος είχε εντοπισθεί σε βάθος 32 μέτρων, λίγες ώρες αφότου  έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο οδηγούσε η μητέρα. Μάλιστα, μαρτυρίες αναφέρουν πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο όπου η πρόσβαση είναι ελεγχόμενη και στη συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα. Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν και δύο σκυλάκια, το ένα εκ των οποίων κατάφερε να διασωθεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα αφού μπήκε στον χώρο περιορισμένης πρόσβασης ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα ώσπου το αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα.

Παναγιώτης Μαυρίκος: Ποιος ήταν – Ο φρικτός θάνατος

Ο 42χρονος εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, οδηγός της μοιραίας Porsche που πήρε φωτιά στην Αττική Οδό, είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη με το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων. Επρόκειτο για έναν από τους τρεις δημοσιογράφους που συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο με τις κατηγορίες της εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Μετά τις απολογίες τους, ο ανακριτής είχε κρίνει αποφυλακιστέους τους Παναγιώτη Μαυρίκο και Χρήστο Φράγκου και προφυλακιστέο τον Τάκη Μουσσά. Ο εκδότης της «Ακρόπολης» είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Το κύκλωμα ξεσκεπάστηκε μετά τις καταγγελίες της Αμαλίας Κάντζου, υπεύθυνης του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, και ηχογραφημένες συνομιλίες από τον υπερκοριό της ΕΥΠ.

Παναγιώτης Μαυρίκος: Το θρίλερ της σύλληψής του

Πριν από τη σύλληψή του είχε εκτυλιχθεί ολόκληρο θρίλερ, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία πήγε στο γραφείο του Μαυρίκου για να τον συλλάβει, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, από την οποία εκβιαστικά αποσπούσαν χρήματα τα μέλη του κυκλώματος. Ο εκδότης δεν βρισκόταν στο γραφείο του και η αστυνομία εντόπισε το σπίτι του και κατευθύνθηκε προς τα εκεί για να τον συλλάβει. Ωστόσο, ο Μαυρίκος επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης από τούνελ που διαθέτει το σπίτι του. Η αστυνομία τον κυνήγησε και συνελήφθη λίγο πιο μακριά.

Το υπόμνημα Μαυρίκου στον ανακριτή

Στο υπόμνημά του προς τον ανακριτή, ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε δηλώσει άγνοια για τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως βρέθηκε στο «στόχαστρο» πολιτικών επιδιώξεων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής του πένας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης. Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ».

Όπως διατεινόταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος, «το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μουσσά στις συνομιλίες του με την Κάντζου, σαφώς εν αγνοία μου, είτε για να δείξει τις δυνατότητες επιρροής, που στην πραγματικότητα στερείται, και να εντυπωσιάσει, είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Κάντζου». Μάλιστα, υποστήριξε ότι μέσα από τις συνομιλίες προκύπτει πως Μουσσάς και Κάντζου είχαν ερωτική σχέση, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο εκβίασης σε βάρος της, αφού το κλίμα είναι πάντοτε εύθυμο και χαλαρό.

Παναγιώτης Μαυρίκος: Σκότωσαν το παιδί μου, έλεγε η μητέρα του

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε επίσης ότι η εφημερίδα που εκδίδει, η «Ακρόπολη», στηρίζει εδώ και χρόνια τον δεξιό χώρο και ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλο σημείο του υπομνήματός του ανέφερε: «Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεών μου, που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν».

Μετά την απόφαση αποφυλάκισής του, ο συνήγορος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, είχε δηλώσει: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο τριήμερο. Νομίζω ότι προσπάθησα να ενημερώσω για το μέγεθος της υπόθεσης. Τα στοιχεία σε βάρος του πελάτη μου ήταν απειροελάχιστα κι αυτό διαπιστώθηκε από την απόφαση». Η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου, που τον περίμενε έξω από το γραφείο του ανακριτή, φώναξε: «Η αλήθεια έλαμψε!».

Παναγιώτης Μαυρίκος: Η φλεγόμενη Porsche

Παναγιώτης Μαυρίκος: Από υπάλληλος της ΔΕΗ, εκδότης και αρχηγός κόμματος

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ξεκίνησε ως υπάλληλος της ΔΕΗ, όπου γνώρισε και τη μετέπειτα σύζυγό του Ευαγγελία, με την οποία απέκτησε μία κόρη, τη Σοφία. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία, περνώντας από το κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ακολούθησε η εκδοτική του πορεία. Δημιούργησε τον όμιλο «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.». Εξέδωσε αρχικά την ιστορική «Μεσημβρινή», ωστόσο έχασε τη δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην οποία ανήκε ο τίτλος.

Ακολούθησε η έκδοση εφημερίδων με ιστορικούς τίτλους, όπως η «Ακρόπολη», ο «Ελληνικός Βορράς», η «Επικαιρότητα» και οι «24 Ωρες». Οι χαμηλές κυκλοφορίες των εφημερίδων του δεν εμπόδισαν τη λήψη κρατικής διαφήμισης, με πολλούς να εγείρουν ενστάσεις για το δυσανάλογο σε σχέση με την απήχηση που είχαν τα ΜΜΕ του με το τίμημα της διαφήμισης που εισέπραττε. Χρημάτισε και υποδιοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Το όνομά του πυροδότησε και κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Π. Μαυρίκος ήταν στο pay roll της ΝΔ, με την κυβέρνηση να ζητά εξηγήσεις από την ηγεσία του «γαλάζιου» κόμματος. Το 2015 ίδρυσε και το κόμμα «ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα».

Παναγιώτης Μαυρίκος: Η μητέρα του για τον θάνατό του, που προκάλεσε πλήθος σεναρίων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις