Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντικαπνιστικός νόμος 2019 Κικίλιας: Στα σκαριά τριψήφιο νούμερο καταγγελιών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντικαπνιστικός νόμος 2019 Κικίλιας: Στα σκαριά τριψήφιο νούμερο καταγγελιών

Αντικαπνιστικός νόμος 2019 Κικίλιας: "Θα προασπίσουμε τα δικαιώματα των μη καπνιστών", δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Αντικαπνιστικός νόμος 2019 Κικίλιας: «Δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων», δίχως την συνδρομή των Αρχών δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.  Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί με την συμβολή της ΕΛ.ΑΣ ή του Λιμενικού σε περιοχές κοντά στη θάλασσα, τόνισε ο υπουργός Υγείας. Την ίδια ώρα, ο υπουργός τόνισε ότι με το συντονισμό του υπουργείου Υγείας και την ευθύνη των συναρμόδιων υπουργείων, θα εποπτεύεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Συγκεκριμένα είπε: «Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα». Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας εκτίμησε ότι οι ώριμοι καπνιστές επιθυμούν να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, ενώ όσον αφορά τους «τολμηρούς» παραβάτες ο υπουργός σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».

Αντικαπνιστικός νόμος 2019 Κικίλιας: «Την καμπάνια θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός»

Μετέπειτα, σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τις δυνατότητες που έχει ένας πολίτης για να καταγγείλει παραβάτες, ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε ότι θα υπάρξει ένα τριψήφιο νούμερο καταγγελιών, το οποίο θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα. «Θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη», είπε. Τέλος, η αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης, θα παρουσιαστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στα τέλη Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις