Ναρκωτικά σε αυτοκίνητο: Κοκαΐνη σε ψαλίδι και δέμα από το Τρινιντάντ

ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά σε αυτοκίνητο: Κοκαΐνη σε ψαλίδι και δέμα από το Τρινιντάντ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ναρκωτικά σε αυτοκίνητο: Μέσω ενός πρωτότυπου τρόπου προσπάθησε να εισάγει στην Ελλάδα κοκαΐνη ένας 41χρονος.

08.10.2019 | 10:35

Ναρκωτικά σε αυτοκίνητο: Απίστευτο. Στο εσωτερικό ενός ψαλιδιού αυτοκινήτου, μέσα σε ταχυδρομικό δέμα, έκρυβαν τριακόσια δύο γραμμάρια κοκαΐνης, διακινητές ναρκωτικών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το δέμα είχε φθάσει στην Αθήνα από το… Τρινιντάντ και Τομπάγκο και αποδέκτη έναν 41χρονο Νιγηριανό. Ο παραλήπτης συνελήφθη στην Κυψέλη από αστυνομικούς της Δίωξης Νναρκωτικών και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, υπήρξαν πληροφορίες για την σχεδιαζόμενη αποστολή ύποπτου δέματος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, με προορισμό την Αθήνα και αποδέκτη τον 41χρονο αλλοδαπό. Από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκε το ύποπτο δέμα και μετά το άνοιγμα του… ψαλιδιού που περιείχε, εντοπίστηκε η ποσότητα της κοκαΐνης.

Στη συνέχεια αναζητήθηκαν στοιχεία για τον επίδοξο παραλήπτη του δέματος. Παρακολούθησαν διακριτικά οι αστυνομικοί εξωτερικά το χώρο του ταχυδρομικού καταστήματος και όταν ο 41χρονος προσήλθε να το παραλάβει τον συνέλαβαν αμέσως μόλις το πήρε στα χέρια του. Στο εσωτερικό του δέματος, αναφέρει η Αστυνομία, βρέθηκε μεταλλικό εξάρτημα αυτοκινήτου, εντός του οποίου υπήρχαν επιμελώς κρυμμένες τέσσερις νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 302 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ μέριμνα της Δίωξης είναι να εντοπιστούν οι αποστολείς του δέματος με το ψαλίδι αυτοκινήτου και τις παραισθήσεις…

Έξι κιλά “λευκού θανάτου” στον αερόσακο

Είχε προηγηθεί η έρευνα αστυνομικών στη Λάρισα σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο στον… αερόσακο του οποίου, είχαν βρεθεί έξι κιλά και 200 γραμμάρια “λευκού θανάτου”. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λάρισας, εντόπισαν  στην Εθνική Οδό, το επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 30χρονος.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του αερόσακου του συνοδηγού και κατασχέθηκαν:

Τι βρέθηκε

12 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε πεπιεσμένη μορφή (πλάκα), συνολικού βάρους 6 κιλών και 218,5 γραμμαρίων,

μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη σε στερεά μορφή, βάρους 201,4 γραμμαρίων,

μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης,

δύο πιστόλια των 9 mm,

πέντε φυσίγγια και

το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Exit mobile version