Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φυλακές Κορυδαλλού έφοδος: Αυτοσχέδια μαχαίρια, σουβλιά και ναρκωτικά
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Κορυδαλλού έφοδος: Αυτοσχέδια μαχαίρια, σουβλιά και ναρκωτικά

Φυλακές Κορυδαλλού έφοδος: Για τα αποτελέσματα των ερευνών ενημερώθηκαν άμεσα οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, καθώς και ο εισαγγελέας επόπτης, ενώ διενεργείται προανάκριση.

Φυλακές Κορυδαλλού έφοδος: Νέα έφοδος στις φυλακές Κορυδαλλού της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ, έφερε στο φως αυτοσχέδια σουβλιά, μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα και ποσότητα κάνναβης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η τελευταία έρευνα της ομάδας αυτής, έγινε στο πλαίσιο του “αφοπλισμού” επικίνδυνων κακοποιών από τα αυτοσχέδια όπλα και της προσπάθειας των αρμοδίων να προληφθούν τυχόν αιματηρές συμπλοκές ή απειλές μεταξύ κρατουμένων. Στόχος της νέας εφόδου η έρευνα στα κελιά της Γ Πτέρυγας, ενώ σε συνεργασία με σωφρονιστικούς υπαλλήλους πραγματοποιήθηκαν έρευνες και στους θαλάμους του ψυχιατρείου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οκτώ αυτοσχέδια μαχαίρια, δύο σουβλιά, συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 186 γραμμαρίων, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Οι κατασχέσεις των κινητών γίνονται και για το λόγο ότι κάποιοι- λίγοι- κρατούμενοι, μέσα από τις φυλακές, κατά καιρούς, διευθύνουν  παράνομα κυκλώματα με μέλη εκτός φυλακής. Άμεσα, αναφέρει η Αστυνομία, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές καθώς και ο Εισαγγελέας Επόπτης, ενώ διενεργείται προανάκριση. Η προανάκριση στοχεύει να βρει τους κατόχους των επικίνδυνων αυτοσχέδιων όπλων και των λοιπών ευρημάτων.

Η προηγούμενη έρευνα της ίδιας ομάδας στον Κορυδαλλό είχε λάβει χώρα, στις 20 Σεπτεμβρίου,  στα κελιά της Ε’ πτέρυγας. Είχαν κατασχεθεί δύο αυτοσχέδια μαχαίρια, τρία αυτοσχέδια σουβλιά, κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα υπολογιστή. Στο μεσοδιάστημα των δύο ερευνών, η ίδια ομάδα ερεύνησε και κελιά των φυλακών Αυλώνας. Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 27 αυτοσχέδια σπαθιά και μαχαίρια, 19 λοστοί και 8 αυτοσχέδια σουβλιά, μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις