Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μείωση προστίμου αδήλωτης εργασίας: Αξιωματικός εκβίασε για να μειώσει πρόστιμο
ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ, ΕΙΠΕ

Μείωση προστίμου αδήλωτης εργασίας: Αξιωματικός εκβίασε για να μειώσει πρόστιμο

Μείωση προστίμου αδήλωτης εργασίας: Όταν ο 54χρονος αξιωματικός είδε μπροστά του τους αστυνομικούς, τα "έχασε" και το μόνο που κατάφερε να ψιθυρίσει, ήταν «την πάτησα».

Μείωση προστίμου αδήλωτης εργασίας: Διοικητής Τμήματος Αλλοδαπών στα Δυτικά Προάστια της αττικής και ένας υπαστυνόμος συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για εκβιασμό, δωροδοκία και άμεση συνέργεια σε δωροδοκία αντίστοιχα με θύμα επιχειρηματία από την Κρήτη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο Διοικητής του Τμήματος κατά την έφοδο των αστυνομικών συνελήφθη με έναν φάκελο γεμάτο χρήματα σε τσέπη του παντελονιού του ενώ ο υπαστυνόμος συνελήφθη καθώς ήταν παρών στην όλη παράνομη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα, ο Διοικητής του Αλλοδαπών πραγματοποίησε μόνος του έφοδο σε εταιρεία ανακύκλωσης απορριμμάτων στην Δυτική Αττική που διατηρούσε μία οικογένεια νέων επιχειρηματιών από την Κρήτη. Στις εταιρείες ανακύκλωσης συνήθως μεταφέρουν για να πουλήσουν  διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά, περιφερόμενοι ρακοσυλλέκτες, όπως και Πακιστανοί. Πληρώνονται για αυτά και αποχωρούν.

Όμως, εδώ η Νομοθεσία προβλέπει μια λεπτομέρεια πάνω στην οποία “πάτησε”, ο ανώτερος αξιωματικός για να απαιτήσει τα χρήματα. Οι πωλητές των υλικών δεν πρέπει, ορίζει ο Νόμος, να βρεθούν σε καμία περίπτωση μέσα στο χώρο της επιχείρησης γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα εκληφθούν ως εργαζόμενοι που απλά δεν έχουν συμπεριληφθεί στους καταλόγους εργαζομένων. Οπότε θα θεωρηθεί “μαύρη εργασία” και θα επιληφθεί με πρόστιμα η Επιθεώρηση Εργασίας. Ο επιχειρηματίας από την Κρήτη ζύγιζε κανονικά τα απορρίμματα και έκοβε  νόμιμα τιμολόγια στους περιφερόμενους αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες. Όμως ο Διοικητής τους εντόπισε εντός της επιχείρησης και έτσι πατώντας πάνω στην νομοθεσία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του νεαρού επιχειρηματία.

Απαίτησε 10.000 ευρώ

Τότε άρχισε και ο εκβιασμός. Ο αξιωματικός φέρεται να  προειδοποίησε τον επιχειρηματία  ότι αν του έδινε 10.000 ευρώ δεν θα το προχωρούσε μέχρι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και έτσι θα γλίτωνε το πρόστιμο. Μάλιστα, αναφέρουν οι πληροφορίες έφθασε στο σημείο να πάρει το κινητό του επιχειρηματία για να ελέγξει από τις επαφές του αν είχε σχέσεις με αξιωματικούς της Κρήτης, στους οποίους μπορεί να κατέφευγε για βοήθεια!

Ο επιχειρηματίας αγχώθηκε από τον εκβιασμό που δέχτηκε, έσπευσε να του δώσει όσα χρήματα μπόρεσε να συγκεντρώσει εκείνη την στιγμή, δηλαδή 3.120 ευρώ και την επόμενη ημέρα έδωσαν ραντεβού στο γραφείο του διοικητή στο Αστυνομικό Τμήμα για να του πάει ακόμη 3.000 ευρώ. Στο μεσοδιάστημα όμως ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με το Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε τον εκβιασμό που δέχτηκε και τα γεγονότα και οι αστυνομικοί τον συμβούλεψαν να πάει στο ραντεβού με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Το ραντεβού έγινε την επόμενη ημέρα κανονικά στο γραφείο του διοικητή, παρουσία και του υπαστυνόμου και μόλις ο ανώτερός του έβαλε στην τσέπη τον φάκελο με τα χρήματα, μπήκαν οι αστυνομικοί  και συνέλαβαν τους δύο  αστυνομικούς, οι οποίοι και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις