Πασοκοποίηση ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φλαμπουράρης, μας λέει τι του συμβαίνει στον… δρόμο (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πασοκοποίηση ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φλαμπουράρης, μας λέει τι του συμβαίνει στον… δρόμο (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πασοκοποίηση ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ακόμη ότι αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, το 2015 και τα τα πράγματα ήταν όπως τότε, θα υπέγραφε ξανά το μνημόνιο.

01.10.2019 | 10:14

Πασοκοποίηση ΣΥΡΙΖΑ: Στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΙ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, προχωρώντας μάλιστα και σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί. Μετά τον Τάσο Πετρόπουλο και τη μυθική ατάκα πως τον…. σταματούν στον δρόμο, φαίνεται πως… προβλήματα όταν διασχίζει τους δρόμους της Αθήνας, αντιμετωπίζει και ο κ. Φλαμπουράρης.  «Μας λένε μα, ήταν ανάγκη να χάσετε; Ίσως έρχονται άνθρωποι που δεν ήθελαν να χάσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς και εγώ, όπως είπε ο Τσίπρας. Είναι ο κόσμος, δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα».Ερωτηθείς αν πρέπει να εκλεγεί ο πρόεδρος του κόμματος από τη βάση και αν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος για να διεκδικήσει την ηγεσία, είπε: «Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος. Αν τεθεί θέμα κι άλλων υποψηφίων, θα εξετάσουμε πώς είναι καλύτερο να γίνει». Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντικαταστήσει τον Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος; «Υπάρχουν στελέχη ικανά. Από κει και πέρα, το να διεκδικήσει κάποιος την προεδρία πρέπει να έχει κάτι παραπάνω από τον Τσίπρα. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποιος που είναι πάνω από τον Τσίπρα. «Δεν περνάει από το μυαλό μας η ‘πασοκοποίηση’», πρόσθεσε και έκρινε «αναγκαίο» το φρεσκάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Φλαμπουράρης: Θα υπέγραφα ξανά το Μνημόνιο

Ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ακόμη ότι αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, το 2015 και τα τα πράγματα ήταν όπως τότε, θα υπέγραφε ξανά το Μνημόνιο. Χαρακτήρισε αναγκαία την υψηλή φορολογία που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την διακυβέρνησή τους, τονίζοντας: «Χωρίς αυτή δεν μπορούσες να ασκήσεις κοινωνική πολική. Π.χ. να δώσεις επιδόματα. Ωστόσο, δεν φορολογήσαμε το πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Έπρεπε να υπάρχει μια κλιμακωτή φορολόγηση αλλά δεν είχαμε τη δυνατότητα τόσο μεγάλης φορολόγησης. Υπήρχαν και δεσμεύσεις από το εξωτερικό. Δεν σου επέτρεπαν οι θεσμοί».

Τέλος, αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε πως «η κατάσταση που παραδώσαμε ήταν καλύτερη απ’ ό,τι σήμερα. Η σημερινή κυβέρνηση καθυστέρησε σε αυτό το θέμα και δεν καταλάβαμε το γιατί» και όπως είπε «επικράτησε η σκληρή γραμμή στη ΝΔ για το προσφυγικό».

Όταν ο κόσμος (ο ίδιος μάλλον), ζητούσε από τον Πετρόπουλο να αυξήσει τις εισφορές

Exit mobile version