Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Χορταρέας – ιερέας: Μοναχός ο πρώην αστρολόγος, νέα φωτογραφία από τη εκκλησία
LIFESTYLE

Χορταρέας – ιερέας: Μοναχός ο πρώην αστρολόγος, νέα φωτογραφία από τη εκκλησία

Χορταρέας - ιερέας: Τον περασμένο Ιούλιο ο Νίκος Χορταρέας αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού κι έτσι χειροτονήθηκε στην Μητρόπολη Λαγκαδά.

Χορταρέας – ιερέας: Ο Νίκος Χορταρέας αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του και να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού,όπως έγινε από το περασμένο έτος γνωστό. Ο αστρολόγος χειροτονήθηκε στη μονή Λαγκαδά και πλέον λέγεται πατήρ Κυπριανός. Ωστόσο, επειδή πολλοί ήθελαν αυτή την είδηση να μην ισχύει, μία φωτογραφία έρχεται για να επιβεβαιώσει το γεγονός, αφού τον δείχνει μέσα στην εκκλησία, έχοντας κάνει μία τεράστια αλλαγή πάνω του. Ο πατέρας Κυπριανός στέκεται στο ιερό βήμα δίπλα στην αγία τράπεζα φορώντας άμφια των κληρικών, δηλαδή φαιλόνιο και πετραχήλι. Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα, «Espresso», το πρώην μέντιουμ έχει αλλάξει τόσο πολύ, που είναι πολύ δύσκολο να τον αναγνωρίσει κανείς. Πλέον έχει υιοθετήσει το χαρακτηριστικό μούσι των ιερέων, μακριά μαλλιά και γυαλιά.

Αν και δεν είναι σαφές κατά πόσο η επιλογή του νέου ονόματός του είναι τυχαία ή όχι, σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση ο Άγιος Κυπριανός είναι ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που θεωρούν ότι έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία. Στα νεανικά του χρόνια, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, ο Άγιος Κυπριανός, έζησε έντονη ζωή, υπήρξε ειδωλολάτρης και ασχολήθηκε με τη μαγεία, που στην περιοχή της Καρχηδόνας την εποχή του ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη. Μάλιστα είχε καταστεί και γνωστός μάγος στην περιοχή, ενώ μετέβη και στην Αντιόχεια, που ήταν το πολιτιστικό κέντρο της εποχής, συνεχίζοντας και διευρύνοντας την τέχνη της μαγείας.

Χορταρέας – ιερέας: Ο θάνατος και τα οικονομικά προβλήματα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από κύκλους της Μητρόπολης Λαγκαδά, ο Νίκος Χορταρέας «εδώ και χρόνια φοράει το μοναχικό σχήμα». Μάλιστα, ως έμπρακτη απόδειξη της μετάνοιας του και στη μνήμη της μητέρας του, που πέθανε πριν από δύο χρόνια, είχε εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσει να δημιουργηθεί στον Λαγκαδά ένα ίδρυμα για ηλικιωμένους. Ωστόσο, ήρθε αντιμέτωπος με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία έβαλαν «φρένο» στα σχέδιά του. Παράλληλα, φέρεται να κλονίστηκε η ψυχική του υγεία κι έτσι αποφάσισε να αφιερωθεί στον Θεό. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι πολύ πιθανό να ασκεί καθήκοντα κληρικού, κάτι που φανερώνει και η φωτογραφία.

Νίκος Χορταρέας: Όταν ήταν αστρολόγος…
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις