Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανάκληση φαρμάκων ΕΟΦ: Αποσύρονται όλα τα σκευάσματα με ρανιτιδίνη
ΕΛΛΑΔΑ

Ανάκληση φαρμάκων ΕΟΦ: Αποσύρονται όλα τα σκευάσματα με ρανιτιδίνη

Ανάκληση φαρμάκων ΕΟΦ: Την προληπτική απόσυρση όλων των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν ρανιτιδίνη ανακοίνωση ο ΕΟΦ.

Ανάκληση φαρμάκων ΕΟΦ: Συγκεκριμένα, στο εμπόριο κυκλοφορούν φαρμακευτικά προϊόντα από 9 φαρμακευτικές εταιρείες. Το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται ακόμα σε ισχύ, αλλά ο ΕΟΦ κάλεσε τις εταιρείες να αποσύρουν εθελοντικά τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ: «Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά, στο πλαίσιο της παρακολούθησης των εξελίξεων σχετικά με την ανίχνευση της ουσίας NDMA σε φαρμακευτικά προϊόντα με ρανιτιδίνη και ενισχύει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνουν οι υπεύθυνες εταιρείες. Οι ΚΑΚ (σ.σ. Κάτοχοι Αδειών Κυκλοφορίας) των προϊόντων καλούνται να υλοποιήσουν την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη λίστα με όλα τα φάρμακα που ανακαλούνται από τον ΕΟΦ

Ανάκληση φαρμάκων ΕΟΦ: Μετά την απόσυρση του Zantac

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει ανάκληση όλων των παρτίδων του Zantac, το οποίο περιείχε την ίδια (ρανιτιδίνη) δραστική ουσία. Συνεχίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λοιπόν, η επανεξέταση φαρμάκων που περιέχουν την ουσία αυτή.
Στην ανάκληση όλων των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων LUMAREN FC TAB 150 MG και LUMAREN INJ 50MG/2ML είχε επίσης προχωρήσει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις