Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

24

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φεστιβάλ Σπούτνικ 2019: Τσίπρας – Μπαζιάνα, σε τρυφερό τετ α τετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φεστιβάλ Σπούτνικ 2019: Τσίπρας – Μπαζιάνα, σε τρυφερό τετ α τετ

Φεστιβάλ Σπούτνικ 2019: Ύστερα από την ομιλία του, στο φεστιβάλ Σπούτνικ, ο Αλέξης Τσίπρας επιδόθηκε σε θερμούς εναγκαλισμούς, χειραψίες και συνομιλίες.

Φεστιβάλ Σπούτνικ 2019: Χαμογελαστός και ευδιάθετος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ Σπούτνικ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ντυμένος κάζουαλ με σκούρο μπλε πουκάμισο και παντελόνι, συνοδευόμενος από την σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα η οποία ήταν ντυμένη ομοιόχρωμα με μαύρο παντελόνι και μπλούζα. Οι δυο τους κάθισαν στην πρώτη σειρά, δίπλα στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη και έδειχναν ότι απολαμβάνουν το περιβάλλον ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και νεολαίους. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε ένα τρυφερό τετ-α-τετ Τσίπρα-Μπαζιάνα, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσκυψε προς το μέρος της για να της πει κάτι.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους στο φεστιβάλ Σπούτνικ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν λίγοι όσοι έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον φιλήσουν -κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε κυρίως στη νέα γενιά, και ζήτησε να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε χέρια τους. Εκανε μάλιστα «προσκλητήριο σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, να χτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πάει και το Σάββατο στο φεστιβάλ μαζί με την γυναίκα και τα παιδιά του και δεν σταμάτησε να βγάζει σέλφις.

Φεστιβάλ Σπούτνικ 2019: «Οι νέοι να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να φτιάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής»

«Δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο βήμα για να ανταμώσουμε ξανά όλοι μαζί και να αναγγείλουμε το νέο μας ξεκίνημα, να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο, ανοιχτό, δημοκρατικό, μα πάνω από όλα ένα νεανικό κόμμα της αριστεράς», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι «σήμερα με τη διακήρυξή μας, το δημοκρατικό προσκλητήριο σε κάθε νέα και σε κάθε νέο, σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, σε κάθε ενεργό πολίτη, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την αριστερά και για το τόπο». Σήμερα, σημείωσε, «μαζί μας ενώνονται δεκάδες χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες με διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις, για να φτιάξουμε το ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής».

Εξήγησε ότι η εκκίνηση γίνεται από το φεστιβάλ της νεολαίας, γιατί κόμμα που δεν ξεκινά από τους νέους και δεν τους συγκινεί και δεν τους δίνει χώρο, δεν έχει προοπτική. Απευθυνόμενος στους νέους ψηφοφόρους 17 έως 35 χρονών, τους κάλεσε να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ «στα δικά τους χέρια και να φτιάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής». Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που παρέλαβε μια χώρα, όπως είπε, χρεοκοπημένη, «σχεδιασμένη να είναι μια παρένθεση, μια κόκκινη κουκκίδα στον χάρτη του γκρίζου καθεστώτος του παλιού πολιτικού συστήματος».

Φεστιβάλ Σπούτνικ 2019: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις