Φωτιά τώρα Μόρια: Δύο νεκροί – Πανικός στο hop spot

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα Μόρια: Δύο νεκροί – Πανικός στο hop spot

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φωτιά τώρα Μόρια: Πανικός στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής.

29.09.2019 | 19:05

Φωτιά τώρα Μόρια: Αναβρασμός επικρατεί στον καταυλισμό στη Μόρια μετά από εξέγερση των προσφύγων/μεταναστών που φιλοξενούνται εκεί. Ξέσπασε πυρκαγιά σε κοντέινερ, το οποίο καταστράφηκε, ενώ επεκτάθηκε σε άλλους επτά οικίσκους. Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε πως μια γυναίκα είναι νεκρή, ενώ ο δήμαρχος μιλώντας στον Alpha έκανε λόγο για δύο θύματα. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο «Στο Νησί», από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε κοντέινερ στο ΚΥΤ Μόριας, θύματα να είναι μια γυναίκα και ένα μωρό. Σύμφωνα με το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας σε έναν από τους οικίσκους λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκαν επίθεση από φιλοξενούμενους στον καταυλισμό. Στον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Λόγω της αναταραχής στον προσφυγικό καταυλισμό, σπεύδουν στη Λέσβο δύο διμοιρίες ΜΑΤ με C-130 που απογειώθηκε από την Ελευσίνα. Επί τόπου έχουν σπεύσει τρία οχήματα με έξι άνδρες. Από την πυρκαγιά εντός του καταυλισμού μέχρι στιγμής έχουν καεί 3-4 κοντέινερ.

Φωτιά τώρα Μόρια: Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στο One

Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Μόριας έχει ξεσπάσει και άλλη πυρκαγιά, έξω από την περίφραξη, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων μακριά. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δύο PZL από αέρος, ενώ στη συνέχεια συνέδραμαν και επίγειες δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Hot Spot της Μόριας είναι απελπιστική και οι συνθήκες κάτι περισσότερο από τραγικές. Λόγω αυτού, όπως αναφέρει το lesvospost.gr μετανάστες εξεγέρθηκαν και προκάλεσαν επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί.

Exit mobile version