Θέατρο: Νέος κύκλος παραστάσεων για την επιτυχημένη παράσταση

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο: Νέος κύκλος παραστάσεων για την επιτυχημένη παράσταση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Θέατρο: Μία συγκλονιστική παράσταση με θέμα τη ζωή της μητέρας του εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, στο Vault

28.09.2019 | 23:27

Θέατρο: Μετά από 2 χρόνια και 110 παραστάσεις, η «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη», σε κείμενο – σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη με τη Μάγδα Κατσιπάνου στον κεντρικό ρόλο, επιστρέφει, στον Πολυχώρο VAULT. Ο νέος κύκλος παραστάσεων θα διαρκέσει από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, κάθε Σάββατο στις 18:15 και Κυριακή στις 21:00, για 20 ακόμη παραστάσεις.  Η Μάγδα Κατσιπάνου έλαβε τo Έπαθλο «Κατίνα Παξινού» στα Κορφιάτικα Βραβεία 2018 για την ερμηνεία της, ενώ και ο Περικλής Μοσχολιδάκης ήταν υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου Συγγραφέα «Αλέκος Σακελάριος» για το κείμενο της παράστασης από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.

Η Αγγέλικα Νίκλη πουλήθηκε σε ηλικία 13 ετών στον Κόντε Νικόλαο Σαλαμών για να γίνει παλλακίδα του – μαντενούτα του και έκανε μαζί του δύο νόθα αγόρια, τον Διονύσιο που αναδείχτηκε Εθνικός ποιητής των Ελλήνων και τον Δημήτριο που έγινε Γερουσιαστής των Ιονίων Νήσων. Λίγο πριν πεθάνει ο γέρο Κόντες Σαλαμών παντρεύεται τη μαντενούτα του και νομιμοποιεί τα νόθα παιδιά του που γίνονται και βασικοί κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του. Η σχέση λατρείας του Διονύσιου με τη μητέρα του Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού γκρεμίζεται οριστικά όταν ο ετεροθαλής αδελφός του Διονύσιου Ιωάννης Λεονταράκης, γιος της μητέρας του από επόμενο γάμο διεκδικεί μέρος της περιουσίας του Κόντε Σαλαμών και η μητέρα του παίρνει το μέρος του.

Η τραγική μοίρα της Αγγέλικας

Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη με την Επανάσταση του 1821, η Δίκη Σαλαμών συγκλονίζει την Ελλάδα και η Αγγέλικα, θύμα τελικά της αντιδικίας, διασύρεται σε ολόκληρο τον Ελληνισμό, καθώς η προσωπική της ζωή συζητιέται παντού και η ίδια Διάφανη από παντού βιώνει τον φοβερό εξευτελισμό, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη. Πόσο επηρέασε τη ζωή και το έργο του Διονυσίου Σολωμού η τραγική μοίρα της μητέρας του; Πόσο σημερινή και επίκαιρη είναι πάντα η κακοποίηση και ο εξευτελισμός μας γυναίκας; Πόσο γνωστά μας είναι τα γεγονότα και τα ήθη μιας εποχής που σημάδεψε την ιστορία του τόπου μας; Μια παράσταση διάλογος ανάμεσα στην Αγγέλικα και τον Διονύσιο, μια παράσταση για μια φωνή και ένα βιολοντσέλο, που παρεμβαίνει και σχολιάζει με τον εξαίσιο ήχο του τα δρώμενα.

info

  • Από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, για 20 παραστάσεις, Σάββατο 18:15, Κυριακή 21:00
  • Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Προπώληση Viva: 10 ευρώ, Μειωμένο: 10 ευρώ Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) /Συνταξιούχοι
  • Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός, 213-0356472.
Exit mobile version