Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρτίνς – Μπλατ: «Σ’ ευχαριστώ για το μάθημα ζωής…» (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρτίνς – Μπλατ: «Σ’ ευχαριστώ για το μάθημα ζωής…» (vid)

Μαρτίνς - Μπλατ: Συγκινητικές στιγμές στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Λαμία στη βράβευση του Ντέιβιντ Μπλατ από τον Πέδρο Μαρτίνς

Μαρτίνς – Μπλατ: Σε τέτοιες στιγμές το αγωνιστικό κομμάτι περνάει σε δεύτερη μοίρα. Συγκινητικές στιγμές έζησαν το Σάββατο το απόγευμα όσοι βρέθηκαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατά τη βράβευση του προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ από τον προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας Πέδρο Μαρτίνς. Αφορμή στάθηκε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός, το οποίο μάλιστα έκανε γνωστό πριν από μερικούς μήνες.

Ο Μαρτίνς έδωσε τιμητική πλακέτα στον Μπλατ, ωστόσο νωρίτερα οι δυο τους είχαν συναντηθεί στο «Ειρήνης και Φιλίας», όπου είχαν έναν άκρως συναισθηματικό διάλογο καθισμένοι στο κέντρο του γηπέδου. «Το έκανα με την ελπίδα να εμπνεύσω τον κόσμο και όχι για να στρέψω την προσοχή σε μένα, ζητώντας συμπόνοια και ειδική αντιμετώπιση. Ήθελα να τους δώσω θάρρος ώστε να μιλήσουν για όσα προβλήματα έχουν και να ζητήσουν υποστήριξη από άλλους ανθρώπους» είπε αρχικά ο Μπλατ, ενώ ο Πορτογάλος προπονητής του είπε: «Συνέχεια μαθαίνεις τους παίκτες να ξεπερνούν τις δυσκολίες και ό,τι αρνητικό φέρνει η ζωή. Είσαι ένα παράδειγμα».

Μαρτίνς: «Κόουτς, ευχαριστώ για το παράδειγμα ζωής»

Στη συνέχεια ο Μπλατ αναφέρθηκε στο κίνητρο που χρειάζεται να δώσει και ο ίδιος στον εαυτό του. «Το πιο εύκολο πράγμα είναι να βρίσκεις δικαιολογίες. Είμαι προπονητής και αν έλεγα στον εαυτό μου ότι δεν έχω κίνητρο, τότε αυτό θα πήγαινε κόντρα σε όσα πιστεύουμε κάθε μέρα σαν ηγέτες. Αυτή είναι η θεραπεία μου» είπε και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Μαρτίνς να λέει: «Σας ευχαριστώ για το παράδειγμα ζωής κόουτς».

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν παρόντες, εκτός του Μπλατ, πολλοί παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές με αποκορύφωμα τη βράβευσή του από τον Μαρτίνς λίγο πριν από τη σέντρα, ενώ στα μεγάφωνα ακουγόταν ότι «παραδίδει μαθήματα ζωής». Ο Πορτογάλος τού έδωσε μία πλακέτα και  μαζί μία φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας των “ερυθρολεύκων” που έγραφε πάνω το όνομά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις