Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παγκόσμιο Στίβου: Στους τελικούς Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και Τεντόγλου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιο Στίβου: Στους τελικούς Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και Τεντόγλου

Παγκόσμιο Στίβου: Με άλματα στα 4,60 οι δύο επικοντίστριες πέρασαν στον τελικό, ενώ ο πρωταθλητής του μήκους τα κατάφερε με άλμα στα 8 μέτρα.

Παγκόσμιου Στίβου: Η καλή μέρα από τις προκρίσεις φαίνεται. Το Παγκόσμιο Κύπελλο στίβου στην Ντόχα ξεκίνησε με τρία εισιτήρια για τελικό από την ελληνική αποστολή. Οι δύο πρωταθλήτριες του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου έπιασαν το όριο του 4,60 και είναι έτοιμες για τη μάχη των μεταλλίων το βράδυ της Κυριακής (29/07) στην πρωτεύουσα του Κατάρ, όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και μέχρι τώρα έχουν επηρεάσει αρκετούς αθλητές.

Οι δύο επικοντίστριες αγωνίστηκαν σε διαφορετικά γκρουπ. Η Στεφανίδη ήταν στο δεύτερο και αρκούσε ένα και μοναδικό άλμα για να τα καταφέρει, κάτι που δεν έπραξε καμία άλλη αθλήτρια. Άφησε κατά σειρά το 4,20, το 4,35, το 4,50 και το 4,55. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις επιδιώκει να κάνει τα λιγότερα δυνατά άλματα. Λίγα και καλά που δίνουν χρυσά μετάλλια. Έτσι, πιστοποίησε ότι είναι από τα φαβορί για το χρυσό, το οποίο είχε κατακτήσει στην προηγούμενη διοργάνωση στο Λονδίνο.

Τρεις προσπάθειες η Νικόλ

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν στο πρώτο γκρουπ και ξεκίνησε τις προσπάθειες της με άκυρο άλμα στα 4,50μ. Η πρωταθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη πέρασε το συγκεκριμένο ύψος με τη δεύτερη και στη συνέχεια άφησε τα 4,55 και πέρασε με την πρώτη τα 4,60μ. Έπιασε δηλαδή και αυτή το όριο αποδεικνύοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου μπορεί να κοιτάξει ψηλά και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε τα εύκολα δύσκολα. Επηρεασμένος από τις συνθήκες που επικρατούν στην Ντόχα είχε δύο άλματα μακριά από τον πραγματικό του εαυτό. Το πρώτο μετρήθηκε στα 7,62μ. και το δεύτερο στα 7,67μ. Στο τρίτο και τελευταίο προσγειώθηκε στα 8 μέτρα και πήρε την πρόκριση στον τελικό.

Η Σταματία Σκαρβέλη δεν τα κατάφερε στον προκριματικό της σφυροβολίας στο πρώτο Παγκόσμιο της καριέρας της. Είχε καλύτερη βολή στα 69,65 μ. στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια και κατέλαβε την όγδοη θέση στο γκρουπ της και 17η συνολικά στις αθλήτριες που μετείχαν στο αγώνισμα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις