Ολυμπιακός – Media Day: Το άγχος της απουσίας από την Μπάσκετ Λιγκ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Media Day: Το άγχος της απουσίας από την Μπάσκετ Λιγκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Ολυμπιακός - Media Day: Οι παίκτες του Ολυμπιακού μίλησαν στην Media Day για τη νέα χρονιά και το γεγονός ότι θα παίζουν μόνο στην Ευρωλίγκα

27.09.2019 | 16:08

Ολυμπιακός – Media Day: Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο πρώτος που ανησυχεί για το αν θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας σεζόν. Στην Media Day των «ερυθρόλευκων» το σημαντικότερο που είπε ο αρχηγός της πειραϊκής ομάδας είχε να κάνει με τις περιορισμένες υποχρεώσεις, καθώς δεν μετέχουν στην Μπάσκετ Λιγκ. “Είναι κάτι καινούριο. Είχα χρόνια να έχω μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Κανείς δεν ξέρει αν θα μας επηρεάσει ή όχι» υποστήριξε ο VSPAN, ενώ μίλησε ακόμη για τα εξής:

Για τον νέο Ολυμπιακό: “Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα, να βρούμε τον τρόπο να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλή άμυνα, θα βρούμε ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο και να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία. Να παίξουμε ένα μπάσκετ που θα κερδίζει. Σημαντικό να κερδίζει για την ψυχολογία μας”.

Σπανούλης: «Μεγάλες νίκες για να πας μακριά»

Για το πρόβλημα που φάνηκε να υπάρχει στο δημιουργικό κομμάτι: “Ελπίζω να βελτιωθούμε στο κομμάτι της δημιουργίας. Πάντα δημιουργούσα για τους συμπαίκτες μου. Διαφορετικό να δημιουργείς από το ένα ή το δύο. Εγώ ελπίζω να βελτιωθούμε και να έχουμε καλύτερο παιχνίδι”.

Για τη νέα EuroLeague: “Έτσι όπως είναι η Ευρωλίγκα δεν πρέπει να χάσεις εκεί που δεν πρέπει να χάσεις, γιατί μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Ας μην γελιόμαστε. Υπάρχουν εξαιρετικές ομάδες. Πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά για να είμαστε στην οκτάδα. Είναι πολλή ανταγωνιστική η EuroLeague και χρειάζεται να κάνεις μεγάλες νίκες για να πας μακριά”.

Για το τι περιμένει από τον κόσμο του Ολυμπιακού: “Περιμένω να μας βοηθήσει όπως το κάνει πάντα, αφού είμαστε μία καινούρια ομάδακαινούρια ομάδα. Να μας βοηθήσει, να μας σπρώξει να πάρουμε αποτελέσματα. Μετά την Βιλερμπάν στην πρεμιέρα, έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας και ελπίζουμε να τον έχουμε μαζί μας”.

Πρίντεζης: «Έξτρα κίνητρο ο Μπλατ»

Στη Media Day ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος ρωτήθηκε για τον Ντέιβιντ Μπλατ και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός προπονητής. «Είναι γενναίος ο τρόπος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Κάποιοι το γνωρίζαμε από πέρυσι και μας κάνει εντύπωση. Το κάνει ακόμα πιο αξιοσέβαστο το πώς παλεύει. Πάντα ήταν αγωνιστής και αυτό φαίνεται και τώρα. Σίγουρα μας δίνει επιπλέον κίνητρο, αλλά σε αυτό το επίπεδο έχεις πάντα κίνητρο» είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής πάουερ φόργουορντ.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού, ο Πρίντεζης υπογράμμισε: «Έτσι όπως είναι ο θεσμός της EuroLeague είναι αρκετά δίκαιη, οπότε είτε παίξεις νωρίς είτε αργά με τους καλύτερους θα πρέπει να τους αντιμετωπίσεις. Όλοι παίζουμε με όλους. Πάντα πρέπει να είσαι σοβαρός. Όσο σοβαρός είσαι αν παίζεις με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες».

 

Exit mobile version