Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ford ανάκληση: Η εταιρεία ανακαλεί 322.000 οχήματα στην Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ

Ford ανάκληση: Η εταιρεία ανακαλεί 322.000 οχήματα στην Ευρώπη

Ford ανάκληση: Η Ford υποστηρίζει ότι η διαρροή οξέος της μπαταρίας γύρω από τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον αισθητήρα του συστήματος παρακολούθησης της μπαταρίας.

Ford ανάκληση: Την απόφαση να προχωρήσει στην ανάκληση 322.000 αυτοκινήτων από τρία της μοντέλα, στην Ευρώπη, πήρε η Ford. Η γνωστή Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, διαπίστωσε πως σε τρία μοντέλα της (Mondeo, S-Max και Galaxy) διαπιστώθηκε πρόβλημα με τις μπαταρίες τους, καθώς υπήρξε διαρροή οξέος, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Θέλουν να εξεταστούν όλες οι μπαταρίες από τα 322.000 αυτοκίνητα, τα οποία κατασκευάστηκαν από τον Φεβρουάριο του 2014, ως τον Φεβρουάριο της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με την εταιρία, η διαρροή οξέος της μπαταρίας γύρω από τον αρνητικό πόλο της, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον αισθητήρα του συστήματος παρακολούθησης της μπαταρίας. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί, προκαλώντας πιθανότητα πυρκαγιά. Η Ford Motor Company, γνωστή ως Ford είναι αμερικανική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία που ιδρύθηκε στις 16 Ιουνίου 1903 από τον Χένρυ Φορντ στο Ντιτρόιτ. Η εταιρεία έφερε την επαναστατική καινοτομία στον τρόπο παραγωγής με το μοντέλο Ford Model T του 1908–1927, το οποίο καθιέρωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης τη μαζική παραγωγή.

Συνολικά, ο Όμιλος Ford είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, μετά τον όμιλο της General Motors, και η 5η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, μετά τον όμιλο Volkswagen, την Toyota, τον όμιλο Hyundai-Kia και την General Motors. Από το 2008, η Ford έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τον όμιλο Volkswagen, με τις ευρωπαϊκές πωλήσεις της Ford μάλιστα να ξεπερνούν κατά καιρούς αυτές που σημειώνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις