Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

25

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 120 δόσεις παράταση: Προς παράταση ενός μήνα η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις παράταση: Προς παράταση ενός μήνα η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση

120 δόσεις παράταση: «Σπάει» στα τρία η διαδικασία ένταξης στις 120 δόσεις για διευκόλυνση των ασφαλισμένων.

120 δόσεις παράταση: Ανακοίνωση αναφορικά με τα βήματα για την ένταξη των δικαιούχων στη ρύθμιση των 120 δόσεων εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι 15 ευρώ για τους έχοντες εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Παράλληλα, προς παράταση ενός μήνα, έως το τέλος Οκτωβρίου, οδεύει η ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία εκπνέει κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο ΕΦΚΑ, ανταποκρινόμενοι στα προβλήματα της χρόνιας έλλειψης και ποιότητας δεδομένων που εμποδίζουν τον ορθό προσδιορισμό-επανυπολογισμό των οφειλών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, προχώρησαν στο διαχωρισμό των σταδίων ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

120 δόσεις παράταση: Τα τρία βήματα της διαδικασίας

  • Βήμα 1: Είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή , επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου-συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών.
  • Βήμα 2: Προσδιορισμός /επανυπολογισμός των οφειλών. Στην ηλεκτρονική εφαρμογή απεικονίζονται οι οφειλές πριν και μετά τον επανυπολογισμό.
  • Βήμα 3: Οριστικοποίηση της ρύθμισης. Ο ασφαλισμένος /συνταξιούχος επιλέγει τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών που επιθυμεί και αποδέχεται την προώθησή τους στο ΚΕΑΟ για ρύθμιση.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις