Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

08

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε “φάμπρικα” εμπορίας βρεφών
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε “φάμπρικα” εμπορίας βρεφών

Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία προχώρησε σε δώδεκα συλλήψεις, ενώ η δικογραφία αφορά περισσότερα από εξήντα πρόσωπα.

Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών Θεσσαλονίκη: Τη δράση οργανωμένου κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων αποκάλυψε έρευνα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομική επιχείρηση δώδεκα άτομα, μεταξύ αυτών ένας δικηγόρος και μία γιατρός. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις γυναίκες, από τη Γεωργία, στις οποίες αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στη δράση του κυκλώματος.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων Θεσσαλονίκης έφερε στο «φως» ολόκληρη «φάμπρικα» παράνομων υιοθεσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δικογραφία περιγράφονται δεκάδες περιπτώσεις γυναικών από τη Βουλγαρία που συνοδεία φερόμενων ως μελών του κυκλώματος έρχονταν στην Ελλάδα για να γεννήσουν κατά παραγγελία. Στη συνέχεια τα νεογνά δίδονταν έναντι αμοιβής σε άτεκνα ζευγάρια.

Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών Θεσσαλονίκη: Τα ποσά

Το κόστος της παράνομης ιδιωτικής υιοθεσίας έφτανε ακόμη και τις 25.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας εκτός από την «τιμή» του νεογνού και τα έξοδα τοκετού, κ.ά. Ανάλογα με το φύλο του παιδιού και τα χαρακτηριστικά του ο «τιμοκατάλογος» διαφοροποιούνταν. Η έρευνα των διωκτικών αρχών αποκάλυψε και μία δεύτερη, εξίσου κερδοφόρα, δραστηριότητα του κυκλώματος, δηλαδή αυτή που συνδέεται με το εμπόριο ωαρίων.

Η δικογραφία αναφέρεται σε περιπτώσεις νεαρών αλλοδαπών γυναικών που έδιναν επί χρήμασι τα ωάρια τους και στη συνέχεια οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα τα πωλούσαν. Στην περίπτωση της εμπορίας ωαρίων φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή και ιδιωτικών κλινικών που ασχολούνται με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελέα που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην Α’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης Πήραν προθεσμία να απολογηθούν, κατά περίπτωση, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις