Σύροι πρόσφυγες – βόλεϊ: Παρίσταναν τους… Ουκρανούς βολεϊμπολίστες στο «Ελ. Βενιζέλος»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύροι πρόσφυγες – βόλεϊ: Παρίσταναν τους… Ουκρανούς βολεϊμπολίστες στο «Ελ. Βενιζέλος»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Σύροι πρόσφυγες - βόλεϊ: Δεν έχει προηγούμενο η ευρηματικότητα των προσφύγων που επιχειρούν να φύγουν από την Ελλάδα με προορισμό τη βόρεια, κυρίως, Ευρώπη.

22.09.2019 | 19:54

Σύροι πρόσφυγες – βόλεϊ: Στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” έφθασε μια ομάδα βόλεϊ, λίγο διαφορετική από τις… άλλες. Οι… παίκτες, ντυμένοι με ομοιόμορφές στολές, με πανομοιότυπα ταξιδιωτικά σακίδια στους ώμους και κρατώντας μπάλες πετοσφαίρισης στα χέρια, δήλωσαν ως προορισμό την Ελβετία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, που βρέθηκαν μπροστά στους δέκα άνδρες, αντελήφθησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Πείστηκαν, όταν προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο των διαβατηρίων τους και των άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων τους. Δεν ήταν, παρά από εκείνα τα χιλιάδες ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία έχουν δηλωθεί στην Ευρώπη ως απολεσθέντα ή κλαπέντα και ανήκαν σε Ευρωπαίους πολίτες. Οι δέκα ντυμένοι αθλητές πετοσφαίρισης, ήταν Σύροι, παράτυποι μετανάστες, που κυνηγούσαν το όνειρο της φυγής και εγκατάστασης σε Ευρωπαϊκή Χώρα.

Δεν υπήρξε αμφιβολία ότι οι νεαροί αλλοδαποί είχαν πληρώσει σημαντικά ποσά σε διακινητές παράτυπων μεταναστών- έως και 6.000 ευρώ η “ταρίφα”, προκειμένου να τους εφοδιάσουν με τα κλεμμένα ή απωλεσθέντα ευρωπαϊκά  διαβατήρια που έχουν περιέλθει τεχνηέντως, στην κατοχή τους, μέσω συνεργών τους, ανά την Ευρώπη. Έτσι, το ταξίδι γι αυτούς τελείωσε πριν καν αρχίσει και από το αεροδρόμιο, βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, με την Αστυνομία να ψάχνει μια ακόμη φορά, για το κύκλωμα που τους εκμεταλλεύεται και θησαυρίζει από την αγωνία τους.

Φορούσαν ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία

Γράφει η Αστυνομία:

“Προσήλθαν από κοινού, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία ώστε να προσομοιάζουν σε ομάδα πετοσφαίρισης , φέροντας όμοια αθλητικά σακίδια, καθώς και δύο  μπάλες πετοσφαίρισης”.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Alphafreepress, σε εκτενές ρεπορτάζ είχε αναδείξει τις συνιστώσες ενός ακόμη διεθνούς κυκλώματος “που θησαυρίζει με την έναντι υψηλής αμοιβής διακίνηση αλλοδαπών από την Ελλάδα σε χώρες Ευρώπης. Αφορμή είχε σταθεί η σύλληψη στο χώρο αφίξεων του ίδιου αεροδρομίου μια 49χρονης από τη Ρουμανία η οποία στον ταξιδιωτικό της σάκο μετέφερε στην Αθήνα 401 ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια ταυτότητες) τα οποία ήταν καταχωρημένα διεθνώς ως “κλαπέντα- υπεξαιρεθέντα-απολεσθέντα”.

“Βαποράκι” διεθνούς κυκλώματος

Ήταν σαφές ότι μέλη διεθνούς κυκλώματος με “βαποράκι” την γυναίκα, έστελναν σε εδώ συνεργούς τους διακινητές εκατοντάδες διαβατήρια Ευρωπαίων πολιτών για να τα χρησιμοποιήσουν με αλλαγή φωτογραφίας για το ταξίδι τους.

Έγραφε η Alphafreepress:

“Είναι πολλά τα κυκλώματα, που, είτε δρουν είτε έχουν εξαρθρωθεί, τα οποία θησαυρίζουν με την εκμετάλλευση των παράτυπων μεταναστών που θέλουν να βρεθούν σε χώρα της Ευρώπης. Σε συνεργασία με άλλα άτομα, που εδρεύουν στην Αθήνα και διαθέτουν ανάλογα εργαστήρια, παραλαμβάνουν εδώ τα διαβατήρια πολιτών της Ευρώπης, αφήνουν το ίδια στοιχεία και τοποθετούν φωτογραφίες των υποψήφιων ταξιδιωτών.

Για να ξεπεράσουν τον σκόπελο να εντοπιστούν οι ταξιδιώτες στους έλεγχους, περνάνε τους υπό μετακίνηση από… κομμωτήριο και με το κατάλληλο μακιγιάζ (!) τους κάνουν, όταν τους φωτογραφίζουν να μοιάζουν με τους κατόχους των διαβατηρίων, Ευρωπαίους πολίτες”.

Exit mobile version