Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ναρκωτικά: Τρομακτική ποσότητα ηρωίνης μέσα σε σακούλες παιχνιδιών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναρκωτικά: Τρομακτική ποσότητα ηρωίνης μέσα σε σακούλες παιχνιδιών

Ναρκωτικά: Τέσσερις Βούλγαροι εισήγαγαν τα ναρκωτικά από την Τουρκία και δύο Αλβανοί τα παρέλαβαν για να τα προωθήσουν στην Αθήνα.

Ναρκωτικά: Στο προαύλιο πολυκαταστήματος της Θεσσαλονίκης με παιχνίδια, δίπλα σε οικογένειες που ψώνιζαν με τα μικρά τους παιδιά, έξι αλλοδαποί διακινητές «λευκού θανάτου» παρέδιδαν και παραλάμβαναν σε σακούλες σαράντα δύο κιλά ηρωίνης! Πιστεύοντας ότι μπορεί όλοι να θεωρούσαν ότι στις τσάντες μετέφεραν παιχνίδια, επέλεξαν αυτόν το χώρο για την παράδοση-παραλαβή της τρομακτικής ποσότητας, που μπορούσε να αφανίσει χιλιάδες νέους, παγιδευμένους ανθρώπους. Όμως, η αστυνομία είχε παρακολουθήσει τους μεταφορείς της ηρωίνης από την είσοδό τους από την Τουρκία στην Ελλάδα και εν συνεχεία έως τη Θεσσαλονίκη, όπου επρόκειτο να γίνει η παράδοσή της για την περαιτέρω διάθεσή της στην Αθήνα και αλλού. Έτσι, επενέβησαν και συνέλαβαν έξι άτομα, που εμπλέκονταν στη διακίνηση, τέσσερις Βούλγαρους και δύο Αλβανούς.

Πρόκειται για μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες, κατά την Αστυνομία, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνη Είχε προηγηθεί έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών. Η μια εκ των δύο οργανώσεων, μετέφερε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκιά στην Ελλάδα και στη συνέχεια τις παρέδιδε στα μέλη του δεύτερου κυκλώματος. Αυτοί με τη σειρά τους, τις μετέφεραν στην Αθήνα, με σκοπό την πώληση. Στο τελικό στάδιο των ερευνών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν οι έξι εμπλεκόμενοι και κατασχέθηκαν 42 κιλά και 120 γραμμάρια ηρωίνης.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ναρκωτικά: Από την Τουρκία η ηρωίνη

Όπως προέκυψε, οι τέσσερις Βούλγαροι, μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία με δύο αυτοκίνητα και μετά από δοσοληψίες με τους εκεί εμπόρους ναρκωτικών, μετέφεραν στη χώρα την μεγάλη ποσότητα. Στο προαύλιο του καταστήματος παιγνιδιών στη Θεσσαλονίκη είχαν ραντεβού με δύο Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι θα παραλάμβαναν το εμπόρευμα. Οι αστυνομικοί που είχαν στήσει αθέατοι το μπλόκο στον περίβολο του καταστήματος παιγνιδιών, επενέβησαν μόλις οι δύο Αλβανοί παρέλαβαν τα ναρκωτικά.

Κατά την έρευνα, που ακολούθησε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο παραλήπτες Αλβανοί, ηλικίας 29 και 49 ετών, βρέθηκαν σαράντα επτά συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 24 κιλών και 440 γραμμαρίων. Ακολούθως, εντόπισαν σε δεύτερο αυτοκίνητο, κρυμμένες στο εσωτερικό των θυρών του, ακόμη τριάντα τέσσερις συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 17 κιλών και 680 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν συνολικά

  • 81 συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 42 κιλών και 120 γραμμαρίων
  • 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ, 480 λέβα Βουλγαρίας και 3.900 Λεκ Αλβανίας
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις