Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σπείρα στην Ηλεία: Μεταξύ των κακοποιών, αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα στην Ηλεία: Μεταξύ των κακοποιών, αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική

Σπείρα στην Ηλεία: Σπείρα, που αποτελείτο από 10 άτομα, μέλος της οποίας ήταν και ένας αστυνομικός, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πύργου.

Σπείρα στην Ηλεία: Αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική, κατηγορείται για εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες ομάδας σκληρών “νταήδων” – αρπαγέων και ζωοκλεφτών της Ηλείας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κλοπές, εκρήξεις, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμούς, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, καταστροφή περιουσιών και ζωοκλοπές!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, η κατηγορία που τον βαρύνει είναι ότι μετέφερε δύο από τους κατηγορούμενους σε βαθμό κακουργήματος σε σπίτι, όπου τοποθέτησαν εκρηκτικά και διέφυγαν με οδηγό τον ίδιο. Κατά την Αστυνομία, η εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από δέκα ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας από 19 έως και 55 ετών, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πύργου συνέλαβαν, πέντε από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, άνδρες, ηλικίας 55, 35, 26, 31 και 27 ετών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει, από τον Μάρτιο μέχρι και 22-7-2019, δρώντας σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση, ανά περίπτωση, τα παρακάτω αδικήματα: Τον Μάρτιο 2019 στο Πρινάρι Ηλείας, κατέστρεψαν ολικά με τσεκούρι 140 ελαιόδεντρα. Τον Απρίλιο στην Αγία Τριάδα Ηλείας, πυροβόλησαν δυο φορές προς το παράθυρο οικίας που διαμένει ημεδαπός, με αποτέλεσμα τα σκάγια να διαπεράσουν αυτό και να καταλήξουν στον εσωτερικό τοίχο.

Πυροβόλησαν σκύλους

Στη συνέχεια προκάλεσαν, με εμπρησμό, υλικές ζημιές σε αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος και τέλος μετέβησαν σε κτηνοτροφική μονάδα που διατηρούσε ο παθών και πυροβολώντας τουλάχιστον δυο φορές, σκότωσαν δυο σκύλους – φύλακες, (τσοπανόσκυλα).

Αφού στο μεταξύ προξένησαν κι άλλες ζημιές σε άτομα που δεν ήθελαν να συνεργαστούν μαζί τους, στο Πρόδρομο Ηλείας, προκάλεσαν έκρηξη εξωτερικά οικίας ημεδαπού, με τοποθέτηση άγνωστης εκρηκτικής ύλης.

Ο ρόλος του αστυνομικού

“Οι ανωτέρω δράστες”, αναφέρει η Αστυνομία “μεταφέρθηκαν στο σημείο και παρελήφθησαν από αυτό με όχημα που οδηγούσε ο αστυνομικός”.

Σε έρευνες που ακολούθησαν παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικίες των δραστών οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου βρήκαν και κατέσχεσαν:

Στην οικία του 26χρονου, του 31χρονου και του 55χρονου

· περίστροφο,

· περίστροφο REPLICA,

· κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας κατοχής,

· 3 κυνηγετικά όπλα (προς διερεύνηση χρησιμοποίησης σε παράνομες ενέργειες)

· 1 μαχαίρι,

· 1 σουγιά αναδιπλούμενο,

14,2 γραμμάρια κάνναβης,

· 7 δενδρύλλια κάνναβης,

· 12 φυσίγγια πυροβόλου όπλου,

· 16 πυροδοτημένοι κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9mm.

Στην οικία του 35χρονου δράστη:

· 2 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου των 7,62 (καλάσνικοφ).

Στην οικία του 27χρονου δράστη:

· 2 πιστόλια,

· 1 στιλέτο τύπου πεταλούδα,

· 11 σφαίρες αβολίδοτες,

· 1 κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας,

· 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις