Αθήνα

°C

Τετάρτη

21

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Επένδυση Ελληνικού νέα: Όλες οι εξελίξεις – Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επένδυση Ελληνικού νέα: Όλες οι εξελίξεις – Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση

Επένδυση Ελληνικού νέα: Τα επόμενα βήματα μετά την αύξηση κεφαλαίου για να μπει σε τροχιά υλοποίησης το σπουδαίο έργο ανάπλασης.

Επένδυση Ελληνικού νέα: Μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, ύψους 650 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε χθες η Lamda Development, θυγατρική του ομίλου Λάτση. Έτσι, η διαδικασία περνά στην τελική φάση με τη σταδιακή ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για το μεγαλύτερο project ανάπλασης. Στη χθεσινή, επίσημη ανακοίνωσή της, η εταιρεία δίνει το στίγμα, επιβεβαιώνοντας την πλήρη στήριξη του ομίλου Λάτση σε ένα έργο, που ακριβώς λόγω της συγκυρίας, αποκτά εθνικό χαρακτήρα και είναι από τα μεγάλα «στοιχήματα» της νέας κυβέρνησης προκειμένου να δώσει το σύνθημα της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τους τελευταίους μήνες, οι συνομιλίες για το Ελληνικό με τους συμμετέχοντες στο επενδυτικό σχήμα Global Investment Group (σ.σ. τους ομίλους Fosun από την Κίνα και Eagle Hills το Αμπου Ντάμπι) διεξήχθησαν σε κλίμα καλής συνεργασίας. Στην ανακοίνωσή της η Lamda Development αναφέρει: «Ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω. Κατά συνέπεια, η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%. Στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον, στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής της Εταιρείας και της διεθνούς εμβέλειας αυτού του εμβληματικού έργου».

Και πράγματι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι δεδομένη η συμμετοχή τόσο ελληνικών όσο και ξένων ομίλων στο μεγάλο εγχείρημα, σε μειοψηφικό ποσοστό, ενώ ακόμη και οι επαφές με την Eagle Hills, η οποία ήταν στο αρχικό επενδυτικό σχήμα της Global Investment Group, συνεχίζονται. Εφόσον καταλήξουν θα αφορούν μειοψηφική συμμετοχή. Επιπλέον μετά την αύξηση θα ακολουθήσει και το επόμενο βήμα για την εξασφάλιση πιστωτικής γραμμής, ώστε να χρηματοδοτηθεί το τεράστιο έργο ανάπλασης του Ελληνικού, που σε βάθος χρόνου θα φθάσει τα 8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις