Μητσοτάκης υπουργείο Εργασίας: Στο επίκεντρο εργασιακά και αναπτυξιακό νομοσχέδιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης υπουργείο Εργασίας: Στο επίκεντρο εργασιακά και αναπτυξιακό νομοσχέδιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μητσοτάκης υπουργείο Εργασίας: Κατά την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει με τον Γιάννη Βρούτση το ασφαλιστικό, η ανεργία και η προσέλκυση επενδύσεων.

18.09.2019 | 11:24

Μητσοτάκης υπουργείο Εργασίας: Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 9:00, συνεχίζοντας τον κύκλο των επισκέψεών του στα υπουργεία. Η επίσκεψη αυτή έρχεται μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και την προκήρυξη απεργιών από ΑΔΕΔΥ και ΠΝΟ. Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση βρίσκονται σειρά θεμάτων. Μεταξύ αυτών, η έκδοση εκκρεμών συντάξεων, η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βιογραφικού, καθώς και οι μειώσεις των εισφορών.

Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό συνόδευε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ στην συνάντηση εκτός από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση παρευρέθηκαν και η υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου. Στόχος του Μαξίμου είναι να στηριχθούν οι αλλαγές στα εργασιακά που θα φέρει το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ενώ επί τάπητος θα τεθούν κι άλλα ανοιχτά θέματα, όπως το ασφαλιστικό και η ανεργία, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Μητσοτάκης υπουργείο Εργασίας: Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Χτες, Τρίτη, ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προβλέπει σειρά διευκολύνσεων για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι κατά την κατάρτιση σύμβασης εργασίας ή κατά τη διάρκειά της, ο εργοδότης και ο μισθωτός μπορούν να συμφωνήσουν σε ημερήσια, εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη ή μηνιαία εργασία, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο, η οποία θα είναι μικρότερης διάρκειας από την κανονική (μερική απασχόληση).

Αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθούνται με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε χτες 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο για τις 24 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή προκήρυξε πανελλαδικές στάσεις εργασίας, όπου κριθεί αναγκαίο από τα Σωματεία, στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια την ίδια ημέρα (24 Σεπτεμβρίου) λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Exit mobile version