Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Champions League: Όπως πέρυσι η Νάπολι με τη Λίβερπουλ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League: Όπως πέρυσι η Νάπολι με τη Λίβερπουλ (vid)

Champions League: Η ιταλική ομάδα τα κατάφερε για δεύτερη σερί σεζόν απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης, τους οποίους νίκησε με 2-0 στο «Σαν Πάολο» - Με χαμένο πέναλτι του Ρόις 0-0 η Ντόρτμουντ με την Μπαρτσελόνα

Champions League: Πέρυσι ήταν το γκολ του Ινσίνιε στο 90′ που χάρισε τη νίκη στη Νάπολι στο «Σαν Πάολο» στον αγώνα με τη Λίβερπουλ. Φέτος το τελικό σκορ ήταν 2-0 με τον Μέρτενς να ανοίγει το σκορ με (αυστηρό) πέναλτι στο 82′ και τον Γιορέντε να διαμορφώνει το αποτέλεσμα με πλασέ απέναντι από τον Αντριάν στις καθυστερήσεις. Όλα αυτά σε ένα ματς όπου μέχρι να γίνει το 1-0 οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και έδειχναν να πηγαίνουν εκ του ασφαλούς στην ισοπαλία.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μερέτ, Μάριο Ρουί, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Ντι Λορέντσο, Αλαν (75′ Ελμας), Φαμπιάν Ρουίθ, Λοσάνο (69′ Γιορέντε), Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (66′ Ζιελίνσκι).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριάν, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (66′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον (87′ Σακίρι), Φαμπίνιο, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΓΚΕΝΚ 6-2

Στο άλλο ματς του 5ου ομίλου η Ζάλτσμπουργκ έκανε τη νίκη της βραδιάς επικρατώντας 6-2 της βελγικής Γκενκ στο «Ρεντ Μπουλ Αρένα». Ο 19χρονος Νορβηγός Έρλινγκ Χάλαντ έκανε χατ τρικ (2′, 34′, 45′) και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής από τους νικητές, για τους οποίους σκόραραν ακόμη οι Χουάνγκ (36′), Σομποσλάι (45’+2) και Ούλμερ (66′). Οι Λουκούμι (40′), Σαματά (52′) πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων.

Ζάλτσμπουργκ (Τζέσε Μαρτς): Στάνκοβιτς, Χουάνγκ, Ραμάλιο, Σομποσλάι (62′ Οκουγκάβα), Ούλμερ, Μιναμίνο, Μπερνεντέ, Χάλαντ (72′ Ντάκα), Γιουνούζοβιτς, Βέμπερ, Κρίστενσεν (84′ Φάρκας).

Γκενκ (Φελίτσε Ματσού): Κούτσκε, Ντιουάστ, Ιτο (46′ Μπογκοντά), Χέινεν (85′ Ονουάτσου), Σαματά, Χροσόβσκι, Ούρονεν, Μπέργκε, Μελέ, Λουκούμι, Ντογκαλά (72′ Χατζί).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Ζάλτσμπουργκ  3  6-2

2.Νάπολι  3  2-0

3.Λίβερπουλ  0  0-2

4.Γκενκ  0  2-6

6ος ΟΜΙΛΟΣ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-0

Ισόπαλο χωρίς γκολ τελείωσε το άλλο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Μπαρτσελόνα στο «Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ». Η Μπορούσια έχασε πέναλτι με τον Ρόις στο 57′ το οποίο απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, ενώ σώθηκε μία φορά και από το δοκάρι. Η Μπάρτσα πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη με την ισοπαλία, παρόλο που θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα όπου ο Μέσι αστόχησε από πλάγια. Στο άλλο ματς του ομίλου που έγινε νωρίτερα Ιντερ – Σλάβια Πράγας 1-1.

Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Μπέρκι, Χακίμι, Χούμελς, Ακάνζι, Γκερέιρο, Βίτσελ, Ντιλέινι, Σάντσο, Αλκάθερ (87’ Λάρσεν), Ρόις, Αζάρ (73’ Μπραντ).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Μπουσκέτς (60’ Ράκιτιτς), Άλμπα (40’ Σέρχι Ρομπέρτο), Αρτούρ, Λανγκλέ, Ντε Γιόνγκ, Σουάρες,  Γκριεζμάν,  Φάτι (59’ Μέσι).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Σλάβια Πράγας  1  1-1

2.Ίντερ  1  1-1

3.Μπαρτσελόνα  1  0-0

4.Ντόρτμουντ  1  0-0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΛΕΙΨΙΑ 1-2

Ο Τίμο Βέρνερ ανανέωσε το συμβόλαιό του πριν από λίγες μέρες και στη Λισσαβόνα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Λειψίας με 2-1 επί της Μπενφίκα. Ο Γερμανός επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ στο 69′ και στο 78′, με τους «αετούς» να μειώνουν στο 84′ με τον Σεφέροβιτς και να πιέζουν μάταια για την ισοφάριση μέχρι το φινάλε. Νωρίτερα η Λιόν αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με τη Ζενίτ στο άλλο ματς του ομίλου.

Μπενφίκα (Μπρούνο Λαζ): Βλαχοδήμος, Ταβάρες (67’ Ζοάο Φιλίπε), Ρούμπεν Ντίας, Φέρο, Γκριμάλντο, Πίτσι (76’ Ράφα Σίλβα), Τάαραμπ, Σέρβι (76’ Σεφέροβιτς), Ράφα Σίλβα, Ζότα, Ντε Τομάς.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελζμαν): Γκούλατσι – Μουκιέλε, Κονατέ, Ορμπαν, Χάλστενμπεργκ (83’ Κλόστερμαν), Ντέμε, Λάιμερ (39’ Αϊνταρά), Ζάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ (88’ Νκουνκού), Πόουλσεν, Βέρνερ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Λειψία  3  2-1

2.Ζενίτ  1  1-1

3.Λιόν  1  1-1

4.Μπενφίκα  0  1-2

8ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΕΛΣΙ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ 0-1

Ένα γκολ του Ροντρίγκο ήταν αρκετό για να «δραπετεύσει» με τη νίκη η Βαλένθια από το «Στάμφορντ Μπριτζ» προκειμένου να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους 16. Η Τσέλσι στάθηκε άτυχη στο 88′ όταν ο Μπάρκλεϊ αστόχησε σε πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Ζουμά (73′ Ζιρού), Κρίστενσεν, Τομόρι, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς (80′ Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Μάρκος Αλόνσο, Γουίλιαν, Μάουντ (16′ Πέδρο), Αμπραχαμ.

Βαλένθια (Αλμπερτ Θελάδες): Σίλεσεν, Βας, Γκαράι, Παουλίστα, Γκαγιά, Κοκλέν, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Τσέρισεφ (91′ Ντιακαμπί), Γκαμειρό (70′ Μάξι Γκόμες), Ροδρίγο (90′ Λι).

ΑΓΙΑΞ – ΛΙΛ 3-0

Περίπατο έκανε ο Άγιαξ στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» επικρατώντας 3-0 της Λιλ. Ο Πρόμες στο 18′, ο Άλβαρες στο στο 50′ και ο Ταλιαφίκο στο 62′ ήταν οι σκόρερ για τον Αίαντα.

Άγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντεστ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Αλβαρες, Πρόμες, Μαρτίνες (88′ Εκέλενκαμπ), Ζίγιεχ (77′ Λανγκ), Νέρες (83′ Χούντελαρ), Τάντιτς.

Λιλ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Μενιάν, Τσέλικ, Ζοσέ Φόντε, Ντος Σάντος, Μπράνταριτς, Ρενάτο Σάντσες (63′ Αραούχο), Αντρέ, Σουμαρέ (77′ Τσέκα), Μπαμπά, Οσιμιέν, Ικονέ (63′ Γιουσούφ Γιαζίτσι).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Άγιαξ  3  3-0

2.Βαλένθια  3  1-0

3.Τσέλσι  0  0-1

4.Λιλ  0  0-3

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις