Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Ιωάννινα: Θα λύσουμε το πρόβλημα των απορριμμάτων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Ιωάννινα: Θα λύσουμε το πρόβλημα των απορριμμάτων

Μητσοτάκης Ιωάννινα: Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο και αναφέρθηκε στο πιεστικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Μητσοτάκης Ιωάννινα: Στη μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα Ιωάννινα αποτελούν τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ήπειρο. Ο πρωθυπουργός έφθασε στις 10:30 στη μονάδα, όπου τον υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι, οι τοπικοί βουλευτές και παράγοντες της περιοχής. Μαζί του βρίσκονταν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φόρεσε τον ειδικό εξοπλισμό και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της μονάδας επεξεργασίας. «Μέσα στην τετραετία θα έχει λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του. Ο κ. Μητσοτάκης μετείχε σε σύσκεψη με τους υπεύθυνους της μονάδας αλλά και τους τοπικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση και την λειτουργία του έργου.

Μητσοτάκης Ιωάννινα: Τι δήλωσε για τη διαχείριση των απορριμμάτων

«Η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι δέσμευση της κυβέρνησης για ένα πρόβλημα που της κληροδοτήθηκε από το παρελθόν αλλά που πρέπει να λυθεί με όρους μέλλοντος, με την αξιοποίηση της καλύτερης δυνατής τεχνολογίας αλλά και με τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προχωρούν αυτού του είδους τα έργα».

Μητσοτάκης Ιωάννινα: Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι «όσοι όψιμα ανακάλυψαν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, τους καλώ να αναλογιστούν την κατάσταση που παρέδωσαν την χώρα αναφορικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών». Σημείωσε ακόμη ότι όσο εντυπωσιακό είναι το έργο στο Ελευθεροχώρι, τόσο εξοργιστικό είναι ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στην χώρα.

Η πρότυπη μονάδα επεξεργασίας αστικών αποβλήτων στα Ιωάννινα

Ο πρωθυπουργός αφού συνεχάρη τους παράγοντες του έργου, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, σημείωσε ότι είναι ένα πρότυπο συνεργασίας του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα και πρόσθεσε ότι είναι το μοντέλο που πρέπει να ακολουθηθεί και στις άλλες περιφέρειες. Σημείωσε δε, απευθυνόμενος στην περιφερειάρχη Ιονίων, Ρόδη Κράτσα, που βρισκόταν εκεί ότι αποτελεί και ένα μέτρο σύγκρισης για την Κέρκυρα. Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο περιφερειάρχης κινήθηκε γρήγορα και αποφασιστικά, και έλυσε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αντίθετα στην Κέρκυρα υπήρξε αδράνεια με τη γνωστή συνέχεια.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι το ίδιο ισχύει και στην Αττική, και δείχνει ότι γενικότερα οι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν όπως έπρεπε. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη μονάδα στο Ελευθεροχώρι είπε ότι το έργο λειτουργεί καλά και τόνισε ότι θα πρέπει ακολούθως να ολοκληρωθούν οι σταθμοί μεταφόρτωσης και όλοι οι δήμοι να στέλνουν τα απορρίμματα τους. Πρόκειται για ένα έργο που χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη μηχανική των απορριμμάτων, ενώ η ανάκτηση ενέργειας από τα απόβλητα γίνεται με χρήση ήπιων τεχνολογιών αναερόβιας χώνευσης των οργανικών, πρακτική που προβλέπεται στον ΕΣΔΑ ως η ενδεικνυόμενη ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις