Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Δανάη Στράτου – Γιάνης Βαρουφάκης: “Είμαι τυχερή που τον ερωτεύτηκα” – Τι την εκνευρίζει (vid)
LIFESTYLE

Δανάη Στράτου – Γιάνης Βαρουφάκης: “Είμαι τυχερή που τον ερωτεύτηκα” – Τι την εκνευρίζει (vid)

Δανάη Στράτου - Γιάνης Βαρουφάκης: . Η γνωστή εικαστικός μίλησε για τον σύζυγό της, για την επίθεση που δέχεται η ταινία του Κώστα Γαβρά, αλλά και για το νυφικό της που τόσο συζητήθηκε.

Δανάη Στράτου – Γιάνης Βαρουφάκης: Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε, η Δανάη Στράτου, στην πρεμιέρα της εκπομπής της Σίσσυς Χρηστίδου. Η ίδια μίλησε για το σύζυγό της Γιάνη Βαρουφάκη, για την επίθεση που δέχεται η ταινία του Κώστα Γαβρά αλλά και για το νυφικό της και το κόκκινο χαλί… «Το Desert Earth είναι ένα μεγάλο έργο τέχνης που φαίνεται από το διάστημα. Το νυφικό μου το σχεδίασα μόνη μου γιατί ήθελα να έχει σαν σύμβολο την σπείρα.

Στο κόκκινο χαλί φόρεσα το φόρεμα που είχα σχεδιάσει για τον γάμο μου, σε μπλε χρώμα. Το κόκκινο χαλί δεν είναι τόσο γκλαμ όσο φαίνεται! Θεωρώ εξωφρενική την επίθεση που γίνεται στον Κώστα Γαβρά για την ταινία του “Adults in the room”! Η ταινία είναι απαραίτητη για του Έλληνες και τους Ευρωπαίους! Είμαι τυχερή που γνώρισα και ερωτεύτηκα τον Γιάνη. Στον Γιάνη με εκνευρίζει που ξέρει τα πάντα και συνήθως έχει δίκιο!», είπε μεταξύ άλλων η Δανάη Στράτου.

Δανάη Στράτου: Μια γυναίκα από τζάκι

Η Δανάη Στράτου, εκτός από διάσημη καλλιτέχνις, είναι και μέλος της γνωστής οικογένειας Στράτου, που ίδρυσε την Πειραϊκή Πατραϊκή. Πατέρας της είναι ο Φαίδων Στράτος, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με την ιστορική Πειραϊκή Πατραϊκή, τη βιομηχανία βάμβακος που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Σταμούλης Στράτος με τον Χριστόφορο Κατσάμπα. Βέβαια, σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», το 2013, ως πρόεδρος της Ένωσης Φίλων Ακροπόλεως και του ΙΕΠΑΣ (Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας), είχε διευκρινίσει πως ο ίδιος ασχολήθηκε με θυγατρικές εταιρείες και ότι ο αδελφός του είχε αναλάβει τη διεύθυνση της ιστορικής εταιρείας.

Εικαστικός και η μητέρα της

Μητέρα της Δανάης Στράτου είναι η γνωστή γλύπτρια και εικαστικός Ελένη Πόταγα-Στράτου και παρά τις λίγες σχετικά εκθέσεις της, θεωρείται ένας αληθινός θρύλος της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Συγκαταλέγεται μεταξύ των αγαπημένων καλλιτέχνιδων πολύ σημαντικών συλλεκτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με εκθέσεις-ορόσημα: δύο ατομικές σε γκαλερί, μία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και κυρίως υπαίθριες, όπως στην Πνύκα, στους Κήπους της Όπερας του Καϊρου, στους κήπους Σελαλάτ της Αλεξάνδρειας και στο αίθριο του Πανεπιστημίου της Βόννης. Ο «Εσταυρωμένος» βρίσκεται στους κήπους του μοναστηριού Σεν Κλερ στο Νιουκάστλ, ενώ επίσης φιλοτέχνησε τη «Μούσα» (2004) του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η οποία κοσμεί το Αίθριο του Μεγάρου.

Δανάη Στράτου: Ο πρώτος γάμος

Η γνωστή εικαστικός είχε ανέβει πρώτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Γιώργο Μομφεράτο, με τον οποίο μάλιστα έχει αποκτήσει και δυο παιδιά.
Ο Νίκος, πήρε το όνομα του παππού του, Νίκου Μομφεράτου, που δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη, το 1985. Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν αρκετά χρόνια και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακάλυψαν ότι έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Μάλιστα, όσοι τους έζησαν εκείνη την περίοδο από κοντά υποστηρίζουν ότι ο έρωτάς τους ήταν τόσο δυνατός που αποφάσισαν να παντρευτούν και ν’ αποκτήσουν δυο παιδιά. Μπορεί να χώρισαν, αλλά διατηρούν πολύ καλές σχέσεις μέχρι και σήμερα.

Ο Γιώργος Μομφεράτος είχε έρθει στα φώτα της δημοσιότητας και στο παρελθόν όταν διαμαρτυρήθηκε για το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο πατέρας του , Νίκος Μομφεράτος, ο οποίος ήταν εκδότης της εφημερίδας «Απογευματινή» δολοφονήθηκε από τη 17Ν το 1985 και αυτό κόστισε πολύ στον Γιώργο Μομφεράτο.

Η πρώτη σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη

Όπως και για τη Δανάη Στράτου, έτσι και για τον Γιάνη Βαρουφάκη αυτός είναι ο δεύτερος γάμος. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει κρύψει την αδυναμία που έχει για την κόρη του καθώς σε συνεντεύξεις του αποκάλυψε ότι έχει κάνει ουκ ολίγες φορές το υπερατλαντικό ταξίδι στην Αυστραλία για να την δει, ενώ μιλάνε και καθημερινά μέσω Skype. Η πρώην σύζυγός του, Μαργαρίτα Πούλος, είναι καθηγήτρια στο Σίδνεϊ.

Γνωρίστηκαν σε ένα ελληνικό εστιατόριο στο Νιουτάουν του Σίδνεϊ στις αρχές του 1990, ενώ εκείνη δίδασκε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Οι δυο τους, έγιναν ζευγάρι έναν χρόνο μετά τη γνωριμία τους και τελικά παντρεύτηκαν στην Αθήνα το 2001, όπου η Πούλος εργάστηκε πάνω στη διδακτορική της διατριβή για τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Η κόρη του Γιάνη Βαρουφάκη

Σήμερα, η ίδια διευθύνει ένα εστιατόριο με θαλασσινά στο Pyrmont και χαρακτηρίζει τα θαλασσινά ως «καθαρό και όμορφο» φαγητό. «Είναι δώρο των θεών» αναφέρει. «Ο γάμος τους κατέρρευσε κάτω από την πίεση διαφορετικών φιλοδοξιών, τόσο γεωγραφικών όσο και επαγγελματικών», αναφέρει δημοσιογράφος της εφημερίδας της Αυστραλίας, Ωστόσο, οι σχέσεις τους είναι άψογες. 

Μαργαρίτα Πούλος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις