Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Λουτράκι: Μαίνεται η φωτιά, συνεχείς αναζωπυρώσεις
ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΓΕΡΕΑΝΕΙΑ

Φωτιά τώρα Λουτράκι: Μαίνεται η φωτιά, συνεχείς αναζωπυρώσεις

Φωτιά τώρα Λουτράκι: Η φωτιά ξεκίνησε από τον Άγιο Φανούριο και πολύ γρήγορα, λόγω και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε στα Γεράνεια.

Φωτιά τώρα Λουτράκι: Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λουτράκι, παρά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ φωτιές καίνε και στον Πύργο, την Πύλο και τα Μέγαρα. Στο Λουτράκι, η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο είναι σε εξέλιξη. Το πρωί της Κυριακής ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Πλέον, μάχη με τις φλόγες δίνουν 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Στη μάχη με τις φλόγες επίσης συνδράμουν εθελοντές, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Η φωτιά στο Λουτράκι ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε αγροτική έκταση στην Περαχώρα Κορινθίας, σε δύσβατο σημείο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έκαναν πιο δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής. Για προληπτικούς λόγους, το Σάββατο εκκενώθηκαν το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου και το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Φωτιά τώρα Λουτράκι: Βίντεο

Φωτιά τώρα Λουτράκι: Κάηκε μεγάλη έκταση

Οι φλόγες έχουν κατακάψει μέχρι στιγμής το 1/3 της έκτασης που «βλέπει» στον Κορινθιακό κόλπο συνεχίζοντας την καταστροφική δράση της πυρκαγιάς στην πίσω πλευρά του βουνού με την «βοήθεια» των ισχυρών ανέμων. Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται, οι προσπάθειες κατάσβεσής της αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα και οι συμμετέχοντες σε αυτή εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα καταφέρουν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πύρινη λαίλαπα.

Φωτιά τώρα Λουτράκι: Βραχυκύκλωμα από κολόνα της ΔΕΗ η αιτία;

Κύκλοι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά. Ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ με δεξαμενές έχει μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma στην κορυφογραμμή και «ασφαλίζει» την φωτιά στο βόρειο τμήμα της για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος να ξεφύγει προς τα Γεράνεια Όρη.

Tέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει τις πτήσεις και τις ρίψεις νερού προκειμένου να τεθεί η φωτιά υπό ελεγχο. Από εδάφους εξάλλου επιχειρούν συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα. «Ευτυχώς πρωί πρωί σηκώθηκαν τα ενάερια μέσα ενώ στην κορυφογραμμή επιχειρούν τα πεζοπόρα τμήματα. Ευτυχώς οι άνεμοι είναι πιο ήπιοι σήμερα αλλά το μέτωπο είναι τεράστιο» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης προσθέτοντας ότι «οι πρώτες πληροφορίες για την αιτία της φωτιάς είναι για βραχυκύκλωμα από κολόνα της ΔΕΗ».

Φωτιά τώρα Λουτράκι: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Περαχώρα Λουτρακίου – Πολλαπλά μέτωπα στην Πελοπόννησο

Φωτιά τώρα Λουτράκι: Πυροσβέστης αισθάνθηκε αδιαθεσία

Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη στην περιοχή, καθώς οι τεράστιες φλόγες έκαναν την εικόνα απόκοσμη και οι πυκνοί καπνοί δυσκόλευαν την κατάσταση. Στο μεταξύ, πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Φωτιά τώρα Λουτράκι: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Φωτιά τώρα: Έξι περιφέρειες στο «κόκκινο»

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια)

• Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

• Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις