Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Eurobank: Έγινε το μεγάλο βήμα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eurobank: Έγινε το μεγάλο βήμα

Eurobank: Σταθερή δόση και χωρίς ποινή αποπληρωμής τα στεγαστικά.

Eurobank: Η σταθερή δόση καθ’ όλη την διάρκεια του δανείου και η απαλλαγή από πρόσθετη επιβάρυνση σε περίπτωση πρόωρης αποπληρωμής ήταν ανέκαθεν το ζητούμενο σε ολόκληρο το φάσμα των δανειοληπτών. Αυτός ο διπλός γρίφος κόβεται από σήμερα και είναι πραγματικότητα! Η Eurobank έκανε το μεγάλο βήμα. Θα χορηγεί νέα στεγαστικά δάνεια με σταθερή δόση για το στεγαστικό δάνειο για όλη τη διάρκεια του δανείου, αν το επιθυμεί ο δανειολήπτης. Δίνει ένα ακόμη μπόνους! Δεν θα υπάρχει επιβάρυνση στην πρόωρη αποπληρωμή του δανείου! Τέλος στο «πέναλτυ»! Δηλαδή οποιαδήποτε στιγμή επιλέξει την αποπληρωμή του δανείου δεν θα έχει καμία επιβάρυνση.

από τον Γιώργο Αυτιά

Η εξέλιξη αυτή, κατά την δικηγόρο Ολυμπία Νικολοπούλου, αποτελεί «πραγματική θετική έκπληξη και παράλληλα τεράστια ευκαιρία και δώρο σε χιλιάδες δανειολήπτες, αφού δύο πάγια αιτήματα των οικογενειών που ήθελαν να πάρουν δάνειο λύνονται άμεσα. Εκτιμώ ότι οι Έλληνες δανειολήπτες θα δουν άμεσα τα δύο αυτά τεράστια οφέλη μαζί με τα υπόλοιπα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν».

 Να πάρω τώρα στεγαστικό δάνειο;

Οι ειδικοί έχουν πολλά επιχειρήματα υπέρ αυτής της κίνησης. Δείτε:

  1. Αυτή την ώρα οι τιμές των κατοικιών είναι στα χαμηλότερα επίπεδα. Τα επιτόκια επίσης σε ιδιαίτερα χαμηλό σημείο. Αυτό το δίδυμο της θετικής εξέλιξης αποτελεί τη βάση για μια σωστή απόφαση.
  2. Σύντομα η αγορά θα ξεκινήσει να κινείται ισχυρά ανοδικά. Μία αγορά σήμερα με δάνειο που οι τιμές είναι χαμηλές, συμφέρει και για μελλοντική τοποθέτηση, όπως και για στεγαστική κάλυψη.
  3. Η ανάκαμψη της οικονομίας -με περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα, μείωση φόρων και εισφορών- συνηγορεί υπέρ αυτής της κίνησης.
  4. Ένα ακόμη επιχείρημα είναι ότι δεν θα έχουμε αρνητικές εκπλήξεις από την κυβέρνηση, αφού η «οικονομική γεωγραφία» έγινε γνωστή από την ΔΕΘ μέσω Μητσοτάκη. Μειώσεις φόρων έως το 2023.
  5. Αυτή την ώρα υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις ευκαιριών είτε για ιδιοκατοίκηση, είτε για επένδυση. Τα ακίνητα έπεσαν έως και 42,4% στην περίοδο από το 2008 μέχρι το 2017. Η ανοδική τάση ξεκινάει… Άρα σπεύσατε!
  6. Αυτή η στιγμή είναι η πλέον κατάλληλη να «κλειδώσει» το νοικοκυριό ή ο επιχειρηματίας το σημερινό χαμηλό επιτόκιο και να έχει συγκριτικό οικονομικό όφελος μελλοντικά.

Τα νέα στεγαστικά της Eurobank

Είναι εντυπωσιακά! Καλύπτουν όλο το φάσμα των στεγαστικών αναγκών του υποψήφιου δανειολήπτη για αγορά/επισκευή & κατασκευή ακινήτου (ανέγερση/αποπεράτωση) και αποτελούν το ενδεδειγμένο μέσο για την αξιοποίηση των ευκαιριών της αγοράς με τη σιγουριά και σταθερότητα του προκαθορισμένου επιτοκίου.

Τα χαρακτηριστικά των νέων σταθερών προγραμμάτων συνοψίζονται στα εξής:

  1. Σταθερό επιτόκιο για 3, 5, 10, 15, 20, 25 και 30 έτη.
  2. Μηδενικό κόστος πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής.
  3. Διάρκεια δανείου έως 30 έτη.
  4. Χρηματοδότηση έως το 80% της αξίας του ακινήτου εξασφάλισης της Τράπεζας.
  5. Χρηματοδότηση έως το 100% του κόστους επισκευής ή κατασκευής ακινήτου.
  6. Ευελιξίες αποπληρωμής (δυνατότητα για παράλειψη 1 δόσης κάθε χρόνο, μείωση δόσης για έως 6 μήνες, αύξηση δόσης για έως 6 μήνες).

Παράλληλα, ή και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η Τράπεζα διαθέτει και πρόγραμμα κυμαινόμενου επιτοκίου, στην περίπτωση που ο δανειολήπτης επιθυμεί τη διακύμανση του επιτοκίου του με βάση τις συνθήκες της αγοράς.

Τι προσφέρει για τα στεγαστικά δάνεια

  1. Προσωποποιημένη τιμολόγηση με σημαντικές εκπτώσεις για δάνεια εντός περιόδου κυμαινόμενου επιτοκίου, βάσει:
  2. Πιστωτικού προφίλ
  3. Συνολικής σχέσης με την Τράπεζα (καταθέσεις, επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, τήρηση ενεργού λογαριασμού μισθοδοσίας κ.λπ.).
  4. Πληρωμή μόνο τόκων για τους πρώτους 6 μήνες, για νέα ζευγάρια (έως 40 ετών) που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ακίνητο.
  5. Οικονομική προέγκριση δανείου εντός 3 εργάσιμων ημερών, εφόσον έχουν προσκομιστεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  6. Άμεση εξειδικευμένη ενημέρωση σχετικά με τα στεγαστικά δανειακά προϊόντα είτε μέσω της νέας αποκλειστικής γραμμής εξυπηρέτησης (210 95 55 888), είτε μέσω του eurobank.gr.

Πώς θα γίνεται η επιβράβευση των συνεπών

Μέσω του προγράμματος επιβράβευσης, οι ενήμεροι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων επωφελούνται καθώς θα παρέχεται η δυνατότητα να:

  • Λάβουν νέο στεγαστικό δάνειο με έκπτωση στο επιτόκιο κατά -0,50% σε σχέση με την εκάστοτε ισχύουσα τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων (με πρόγραμμα σταθερού ή κυμαινομένου επιτοκίου). Η έκπτωση θα ισχύει τόσο για τους ίδιους τους δανειολήπτες, όσο και για τα παιδιά τους, στηρίζοντας έτσι τις ανάγκες προγραμματισμού του ελληνικού νοικοκυριού. Επιπλέον, θα έχουν άμεση προτεραιότητα στην προώθηση του αιτήματός τους για ταχύτατη οικονομική προέγκριση και εκταμίευση του δανείου τους.
  • Παραλείψουν τη δόση Δεκεμβρίου του στεγαστικού τους δανείου ανά έτος, για ενδεχόμενη διευκόλυνσή τους καθώς είναι μήνας με αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, μεταθέτοντας έτσι την αποπληρωμή του στις επόμενες δόσεις, κατόπιν σχετικού αιτήματός τους στην Τράπεζα.
  • Λάβουν έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο αγορών της πιστωτικής τους κάρτας Eurobank, εφόσον παραμένουν ενήμεροι στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η έκπτωση ισχύει τόσο για υφιστάμενους, όσο και νέους κατόχους πιστωτικής κάρτας.

Και μια έκπληξη…

Και η έκπληξη! Οι απόλυτα ενήμεροι πελάτες θα έχουν δώρο 4 αεροπορικά εισιτήρια (δηλαδή, 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής), για οποιονδήποτε προορισμό εσωτερικού από το δίκτυο της AEGEAN και της Olympic Air -ανά κύριο δανειζόμενο-, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Τράπεζας με την AEGEAN μέσω του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης θα είναι σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου 2019 και δικαιούχοι είναι όσοι ενήμεροι δανειολήπτες έχουν στεγαστικό δάνειο για τουλάχιστον 5 έτη και είναι συνεπείς καθ’ όλη τη διάρκεια εξυπηρέτησης του δανείου τους. Η προσφορά δεν αφορά σε νέα στεγαστικά δάνεια των τελευταίων 5 ετών, αλλά αφορά σε δάνεια που έχουν εκταμιευθεί έως και τις 31.12.2014.

«Προοπτικές της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα»

Οι προσδοκίες για συνέχιση της ανάκαμψης της οικονομίας και βασικών μακροοικονομικών δεικτών, υποδηλώνουν προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των τιμών των οικιστικών ακινήτων. Υπέρ αυτού συνηγορούν, η εμπειρία άλλων χωρών οι οποίες εξήλθαν από Προγράμματα Προσαρμογής, το ευνοϊκό περιβάλλον επιτοκίων, η μείωση του φορολογικού βάρους επί των ακινήτων, και η σχέση μεταξύ τιμών ακινήτων και επιπέδου ενοικίων. Ο συνδυασμός χαμηλών επιτοκίων και συγκρατημένων γενικών επιπέδων τιμών είναι ασυνήθιστος και ευνοϊκός για την αγορά ακινήτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας

Φωκίων Καραβίας: Θετικές προοπτικές σε νέο οικονομικό περιβάλλον

«Βρισκόμαστε πια σε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον με θετικές προοπτικές. Η Eurobank είναι Τράπεζα της Ανάπτυξης. Προγραμματίζουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Ξεκινάμε φέρνοντας ξανά στο επίκεντρο τη στεγαστική πίστη. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι τιμές των ακινήτων είναι σε ανοδική τάση. Η Eurobank δίνει σήμερα τη δυνατότητα, σε όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει ακίνητο, να γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια τις δόσεις που θα καταβάλλει μέχρι την εξόφληση του δανείου του. Με τα νέα σταθερά στεγαστικά προγράμματα, αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα που εύλογα προβληματίζει τους δυνητικούς αγοραστές, καθώς το κόστος της αποπληρωμής, χωρίς αυξομειώσεις, μπορεί να είναι απολύτως καθορισμένο από την πρώτη μέρα έως την τελευταία».

O πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δρ. Τάσος Αναστασάτος και Senior Economist (Ανώτερος Οικονομολόγος) της Eurobank 

Τα χαρακτηριστικά των νέων στεγαστικών δανείων από τον Τάσο Αναστασάτο

  • Σταθερό επιτόκιο για τρία (3), πέντε (5), δέκα (10), δεκαπέντε (15), είκοσι (20), εικοσιπέντε (25) και τριάντα (30) έτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά εξασφαλίζεται σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου.
  • Μηδενικό κόστος πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής.
  • Διάρκεια δανείου έως 30 έτη.
  • Χρηματοδότηση έως το 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.
  • Παράλληλα, ή και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η Τράπεζα διαθέτει και όλα τα προγράμματα κυμαινόμενου επιτοκίου, στην περίπτωση που ο δανειολήπτης επιθυμεί τη διακύμανση του επιτοκίου του με βάση τις συνθήκες της αγοράς ενώ μεταξύ άλλων προσφέρει για τα στεγαστικά δάνεια:
  • Προσωποποιημένη τιμολόγηση.
  • Άμεση εξειδικευμένη ενημέρωση σχετικά με τα στεγαστικά δανειακά προϊόντα είτε μέσω της νέας αποκλειστικής γραμμής εξυπηρέτησης (210 95 55 888), είτε μέσω του eurobank.gr.
  • Η Τράπεζα δεσμεύεται ότι θα δίνεται η οικονομική προέγκριση δανείου εντός 3 εργάσιμων ημερών, από τη στιγμή που προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στεγαστικά Δάνεια για τα νέα ζευγάρια

Για τα νέα ζευγάρια (έως 40 ετών) η Τράπεζα προσφέρει όλα τα παραπάνω προγράμματα για απόκτηση ακινήτου (αγορά/κατασκευή), με σημαντικά μειωμένη δόση για τους πρώτους 6 μήνες μέσω καταβολής μόνο τόκων.

Δάνεια για επισκευή ακινήτων

Τα παραπάνω προγράμματα ισχύουν και για δάνεια για επισκευή ακινήτου. Σημειώνεται ότι πέρα από τους ελκυστικούς όρους του δανείου, οι πελάτες δύνανται να επωφεληθούν από τη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος τους κατά το 40% της δαπάνης επισκευής.

Επιβράβευση των συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων

Οι ενήμεροι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων θα μπορούν να επωφεληθούν:

  • Λαμβάνοντας νέο στεγαστικό δάνειο με έκπτωση στο επιτόκιο κατά -0,50% (50 μονάδες βάσης) σε σχέση με την εκάστοτε ισχύουσα τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων (με πρόγραμμα σταθερού ή κυμαινομένου επιτοκίου). Μάλιστα, η έκπτωση θα ισχύει όχι μόνο για τους ίδιους τους δανειολήπτες, αλλά και για τα παιδιά τους, ενώ θα δίνεται άμεση προτεραιότητα στην αξιολόγηση του αιτήματος.
  • Παραλείποντας τη δόση Δεκεμβρίου του στεγαστικού τους δανείου εφόσον είναι ενήμεροι τους πρώτους 11 μήνες κάθε έτους μεταθέτοντας τη συγκεκριμένη πληρωμή στην εναπομένουσα διάρκεια του δανείου.
  • Λαμβάνοντας έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο αγορών της πιστωτικής τους κάρτας Eurobank. Η έκπτωση ισχύει τόσο για υφιστάμενους, όσο και νέους κατόχους πιστωτικής κάρτας.
  • Οι απόλυτα ενήμεροι πελάτες, θα έχουν κι ένα πρόσθετο δώρο: 4 αεροπορικά εισιτήρια (δηλαδή, 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής), για οποιονδήποτε προορισμό εσωτερικού από το δίκτυο της AEGEAN και της Olympic Air – ανά κύριο δανειζόμενο – στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Τράπεζας με την AEGEAN μέσω του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή.
  • Δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιβράβευσης είναι ενήμεροι, συνεπείς, δανειολήπτες που έχουν στεγαστικό δάνειο για τουλάχιστον 5 έτη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις