Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά: Εντυπωσιακή σύλληψη στα Ιωάννινα
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά: Εντυπωσιακή σύλληψη στα Ιωάννινα

Ναρκωτικά: Με φορτηγάκι που έκλεψαν από τα Πατήσια, μέλη κυκλώματος επιχείρησαν αν εισάγουν λαθραία από την Αλβανία έναν τόνο κάνναβης προοριζόμενο για το κέντρο της Αθήνας.

Ναρκωτικά: Έκλεψαν φορτηγάκι κλειστού τύπου από τα Πατήσια τον περασμένο Απρίλιο. Ενώ το όχημα το αναζητούσαν εδώ οι αστυνομικοί, οι δράστες της κλοπής το είχαν μεταφέρει στην Αλβανία. Είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και είχαν τοποθετήσει πλαστές, που παρέπεμπαν σε άλλο όχημα μη κλεμμένο. Με αυτό, επιχείρησαν να περάσουν στα ενδότερα της χώρας από την Αλβανία περίπου ένα τόνο κάνναβης, που θα κατέληγε όπως όλα δείχνουν στο κέντρο της Αθήνας. Όμως, το όχημα εντοπίστηκε στη διασταύρωση Ελεούσας Ιωαννίνων, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 30χρονος Αλβανός οδηγός του. Στην κατοχή του εκτός από χρηματικό ποσό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, μέσα από την ανάλυση των οποίων πιθανότατα θα προκύψουν και τα στοιχεία των υποψήφιων παραληπτών στην Ελλάδα, μελών επίσης του ίδιου κυκλώματος.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το μπλόκο στην τεράστια ποσότητα κάνναβης, αναφέρει η Αστυνομία, ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων και του Τμήματος Τροχαίας της πόλης. Την Αστυνομία κινητοποίησε πληροφορία για την επικείμενη μεταφορά του ενός τόνου με φορτηγάκι και από εκείνη την ώρα ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού του από τα συνήθη «περάσματα», που οδηγούν από την Αλβανία στην Ελλάδα. Εν τέλει εντοπίστηκε στη διασταύρωση Ελεούσας Ιωαννίνων και μετά από έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 591 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 951 κιλών και 650 γραμμαρίων.

Στις αρχές Απριλίου η κλοπή στα Πατήσια

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, είχε δηλωθεί κλοπή στις 5 Απριλίου στο Τμήμα Ασφάλειας Πατησίων Αττικής, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν πλαστές. Το κλεμμένο όχημα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκαν.

Τα συγχαρητήρια της Ένωσης Αστυνομικών

Η Ένωσή Αστυνομικών Ιωαννίνων με αφορμή την κατάσχεση της τεράστιας ποσότητας, συγχαίρει «τους συναδέλφους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, αλλά και όλους τους αστυνομικούς των υπηρεσιών Ιωαννίνων που συμμετείχαν στην επιχείρηση».

Αναφέρει η ανακοίνωση επίσης: «Συνάδελφοι, θερμά συγχαρητήρια καθώς χάρη στην εργατικότητα, τον ζήλο και τον επαγγελματισμό σας, οι ναρκωτικές αυτές ουσίες, δεν θα διατεθούν στα εγχώρια στέκια κακοποιών που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας». Αλλά και εφιστά την προσοχή των μάχιμων αστυνομικών σε ό,τι αφορά την προστασία της ζωής τους απέναντι στα μέλη αυτών κυκλωμάτων.

Η Ένωση τούς συνιστά προσοχή

«Όμως συνάδελφοι ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΠΡΟΣΟΧΗ, καθώς με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την τοπική κοινωνία, πολλές φορές ξεπερνάτε τα καλώς εννοούμενα όρια του «υπηρεσιακού καθήκοντος», διακινδυνεύοντας την ίδια σας την σωματική ακεραιότητα. ΠΡΟΣΟΧΗ, διότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν δείχνουν να συμμερίζονται όλοι αυτοί οι οποίοι με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους δεν προέβησαν στην αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του Αστυνομικού».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις