Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα: Φωτιά σε Κεφαλονιά και Μενίδι – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία
ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ

Φωτιά τώρα: Φωτιά σε Κεφαλονιά και Μενίδι – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Φωτιά τώρα: Φωτιά ξέσπασε στην Κεφαλονιά, με τις φλόγες να καίνε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λουρδάτα, ενώ μάχη δίνουν οι πυροσβέστες και στις Αχαρνές Αττικής.

Φωτιά τώρα: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κεφαλονιά νωρίς το πρωί του Σαββάτου και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα. Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λουρδάτα. Όμως, πλέον έχει περάσει προς την περιοχή Τραπεζάκι και καίει σε οικιστική ζώνη. Επιπλέον, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων επιχειρεί μόνο ένα ελικόπτερο από αέρος, καθώς τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ενισχύθηκαν. Πλέον, μάχη με τις φλόγες δίνουν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Πιο αναλυτικά, τις επίγειες δυνάμεις αποτελούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρα οχήματα από ΟΤΑ και την Περιφέρεια.

Φωτιά τώρα: Μεγάλη επιχείρηση για τη φωτιά στην Κεφαλονιά

Φωτιά τώρα: Φεύγουν οι τουρίστες

Για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η εκκένωση των τουριστικών καταλυμάτων. Οι τουρίστες ενημερώθηκαν, μάζεψαν τα πράγματά τους και τους παρέλαβαν λεωφορεία, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kefaloniapress, κάποιοι δεν θέλησαν να φύγουν.

Φωτιά τώρα: Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στο Λουτράκι

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στην περιοχή Πίσια, στο Λουτράκι. Η φωτιά εκεί εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 26 πυροσβέστες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Τέλος, οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που καίει από την Παρασκευή στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, στην Ηλεία. Στη φωτιά, που καίει δασική έκταση, έχασε τη ζωή του ένας 57χρονος την Παρασκευή, από τις αναθυμιάσεις. Ο άνδρας προσπαθούσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Φωτιά στις Αχαρνές

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, πριν από λίγο, σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα στη συμβολή των οδών Αριστοκλέους και λεωφόρου Πάρνηθος, στις Αχαρνές Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον, για κατοικημένη περιοχή στις Αχαρνές. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα κΑι 1 ελικόπτερο. Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος της οδού Βενιζέλου έως τη λεωφόρο Καραμανλή.

Φωτιά τώρα: Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Λόγω των ισχυρών βοριάδων που επικρατούν σε όλη τη χώρα το Σάββατο αναμένεται μια δύσκολη ημέρα για την Πυροσβεστική με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

· Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

· Περιφέρεια Πελοποννήσου
· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Σκύρος)
· Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)
· Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)
· Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου
· Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
· Περιφέρεια Κρήτης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις