Ελευθέριος Βενιζέλος: Διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

ΕΛΛΑΔΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος: Διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ελευθέριος Βενιζέλος: Υπό κράτηση 49χρονη υπήκοος Ρουμανίας.

14.09.2019 | 11:12

Ελευθέριος Βενιζέλος: Διεθνές κύκλωμα, που θησαυρίζει με την έναντι υψηλής αμοιβής παράνομη διακίνηση αλλοδαπών από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης, κρύβεται, όπως εκτιμά η Αστυνομία, πίσω από 49χρονη υπήκοο Ρουμανίας, η οποία συνελήφθη στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Το στοιχείο που σήμανε συναγερμό μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και των ευρωπαϊκών αστυνομιών, είναι ότι σε ταξιδιωτικό σάκο της 49χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 401 ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια και ταυτότητες). Αυτά, όπως προέκυψε από την πρώτη εξέταση, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ήταν καταχωρημένα ως «κλαπέντα-υπεξαιρεθέντα-απολεσθέντα». Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το κινητό ήδη εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διαπιστωθούν οι επαφές της και ειδικότερα ποιοι θα ήταν οι παραλήπτες στην Αθήνα των εκατοντάδων κλεμμένων η υπεξαιρεθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων. Η Αστυνομία σημειώνει ότι η έρευνα συνεχίζεται «για την εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς της καθώς και τυχόν συνεργών της, σε συνεργασία με ομόλογες Υπηρεσίες του εξωτερικού».

Πολλά τα κυκλώματα

Είναι πολλά τα κυκλώματα που είτε δρουν, είτε έχουν εξαρθρωθεί, τα οποία θησαυρίζουν με την εκμετάλλευση των παράτυπων μεταναστών που θέλουν να βρεθούν σε χώρα της Ευρώπης. Σε συνεργασία με άλλα άτομα, που εδρεύουν στην Αθήνα και διαθέτουν ανάλογα εργαστήρια, παραλαμβάνουν εδώ τα διαβατήρια πολιτών της Ευρώπης, αφήνουν τα ίδια στοιχεία και τοποθετούν φωτογραφίες των υποψήφιων ταξιδιωτών. Για να ξεπεράσουν τον σκόπελο να εντοπιστούν οι ταξιδιώτες στους ελέγχους, περνάνε τους υπό μετακίνηση από… κομμωτήριο και με το κατάλληλο μακιγιάζ(!) τους κάνουν, όταν τους φωτογραφίζουν να μοιάζουν με τους κατόχους των διαβατηρίων Ευρωπαίους πολίτες!

Η τελευταία εξάρθρωση

Στα τέλη Αυγούστου, η Alpha freepress, σε σχετικό ρεπορτάζ έγραψε για την τελευταία εξάρθρωση παρόμοιου κυκλώματος, με τη σύλληψη δύο Σουδανών υπηκόων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, αναζητούσαν, ιδιαίτερα στην Πλατεία Κολιάτσου, αλλοδαπούς, οι οποίοι επιθυμούσαν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης. Με τους ενδιαφερόμενους έκλειναν συμφωνία έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής, η οποία πολλές φορές έφθανε τα 6.000 ευρώ. Στη συνέχεια, τους εφοδίαζαν με όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα (κλεμμένα ή πλαστογραφημένα) και τους εξέδιδαν αεροπορικά εισιτήρια και κάρτες επιβίβασης στα αεροπλάνα, με τη χρήση των οποίων προσπαθούσαν να ταξιδέψουν από τον Αερολιμένα Αθηνών.

 

Exit mobile version