Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημήτρης Ρίζος κηδεία: Τελευταίο αντίο στον εκδότη και δημοσιογράφο
ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Ρίζος κηδεία: Τελευταίο αντίο στον εκδότη και δημοσιογράφο

Δημήτρης Ρίζος κηδεία: Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο και εκδότη, Δημήτρη Ρίζο, που έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του.

Δημήτρης Ρίζος κηδεία: Το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο και εκδότη, Δημήτρη Ρίζο, που πέθανε στα 83 του χρόνια, είπαν συγγενείς και φίλοι. Η κηδεία του Δημήτρη Ρίζου, που «έφυγε» από τη ζωή χθες ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, έγινε από το Νέο Κοιμητηρίο Γλυφάδας, ενώ η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών του κοιμητηρίου. Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η οικογένειά του και οι φίλοι του τον αποχαιρέτησαν. Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και οι Αδωνις Γεωργιάδης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Βάνα Μπάρμπα, Γιώργος Πολυχρονίου, Χρήστος Κοπελούζος, Αργύρης Ντινόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Φωτεινή Πιπιλή.

«Είμαστε εδώ για να αποχαιρετήσουμε έναν μεγάλο Έλληνα, τον φίλο μας τον Δημήτρη Ρίζο» ξεκίνησε τον επικήδειο λόγο του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Όλοι εμείς που μεγαλώσαμε με τις εφημερίδες του, μεγαλώσαμε με τα κείμενα του. Όλοι εμείς που μαθαίναμε από τη δίκαιη κριτική του, έχουμε μόνο καλά να θυμόμαστε από έναν σπουδαίο άνθρωπο. Ήταν ένας κύριος με κάπα κεφάλαιο ένας μαχητής που δεν έχανε ποτέ την αξιοπρέπεια του. Ήταν εκεί για να μας στηρίζει και όχι για να τον στηρίζουμε. Εύχομαι εκ μέρους όλης της παρατάξεως θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια του», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο υπουργός. Αντί στεφάνων, η οικογένεια ζήτησε τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου».

Την είδηση για το θάνατο του Δημήτρη Ρίζου έκανε γνωστή ο αδελφός του Νίκος Ρίζος στον ΣΚΑΪ, ενώ η ανιψιά του και γνωστή τραγουδίστρια, Στεφανία Ρίζου, ανακοίνωσε στο Instgaram πότε και που θα γίνει η κηδεία του. Μάλιστα, γνωστοποίησε την επιθυμία της οικογένειά του για το «τελευταίο αντίο» στον δικό τους άνθρωπο.

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Δημήτρη Ρίζου στον προσωπικό της λογαριασμό, έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που την συνόδευε: «Καλό σου ταξίδι. Σ’ αγαπάμε… Τον αγαπημένο μας Δημήτρη Ρίζο αποχαιρετούμε το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 μ.μ. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας. Αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί την ενίσχυση της οργάνωσης «Κιβωτός του Κοσμου». Τράπεζα Πειραιως: IBAN: GR3801720230005023032595870.

Δημήτρης Ρίζος: Εικόνες από την κηδεία

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις