Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα

Παραπολιτικά: Καυστικές ατάκες για την πολιτική σκηνή της χώρας από τον Γιάννη Ντσούνο.

Παραπολιτικά: Η αγάπη του πρώην υπουργού Οικονομικών για τον ΠΑΟΚ είναι γνωστή και πολύ συχνά σχολιάζει την πορεία της ομάδας του, όπως έκανε και σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη. Πώς τον παρομοίασε; «Είναι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ ο ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνει ότι υπάρχει θετική ενέργεια, πηγαίνει μπροστά και που και που θα πρέπει να γίνουν αναγκαίες οπισθοχωρήσεις, προτού γίνει η ανασύνταξη και η δεύτερη και η τρίτη επέλαση. Άρα νομίζω ότι είναι σε κοινή πορεία». Δηλαδή να περιμένουμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ νέες επελάσεις; Οι εφοριακή από την άλλη μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν προγράμματα αυτοάμυνας, εάν βέβαια το επιθυμούν. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από την ΑΑΔΕ και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 25 Σεπτεμβρίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Εμ δύσκολη δουλειά, πώς να το κάνουμε, χρειάζεται και η αυτοπροστασία…

από τον Γιάννη Ντσούνο

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε στο Τατόι την προσπάθεια της εθνικής ομάδας και του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στην Πολωνία στο πλαίσιο του Davis Cup. Και η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό τον βοήθησε, γιατί μάλλον δεν τα έχουν συντηρήσει τα ασανσέρ εκεί στο υπουργείο Οικονομικών, γιατί αμέσως μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ και όταν ο πρωθυπουργός αποχωρούσε, κανένα από τα τέσσερα ασανσέρ δεν λειτουργούσε. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε από τις σκάλες, συνοδευόμενος από τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα. Πάντως από ό,τι έμαθα ουδείς λαχάνιασε από τα σκαλιά.

Ξαναπήγε

Στις γειτονιές της Αθήνας, όπου είχε περπατήσει και προεκλογικά, βρέθηκε ο Παύλος Γερουλάνος και συγκεκριμένα στα Πατήσια. Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση ξενίζει, αφού συνήθως οι πολιτικοί που χάνουν στις εκλογές κάνουν καιρό να εμφανιστούν ενώπιον των πολιτών. Ο ίδιος πάντως το έκανε και το σχολίασε στα social media: «Αντίθετα με τις συνήθεις πρακτικές που οι πολιτικοί εξαφανίζονται μετά τις εκλογές, εμείς ως παράταξη εξακολουθούμε να συνομιλούμε με κατοίκους και εργαζομένους στον Δήμο της Αθήνας με στόχο να βρούμε από κοινού λύσεις για τα θέματα που τους απασχολούν. Γιατί Αθήνα Είσαι Εσύ».

Μια γλάστρα

Μια γλάστρα με βασιλικό προσέφεραν ως δώρο στον πρωθυπουργό οι μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου Γαλατσίου, που επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα το ενδιαφέρον είναι ότι το χώμα της γλάστρας προέρχεται από κομποστοποίηση που είχαν κάνει οι μαθητές την περυσινή χρονιά.

Επιστολή

Μία επιστολή στον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά έστειλε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην οποία αναφέρει ότι ο δημιουργός υιοθέτησε χωρίς καμία διασταύρωση τα όσα του είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης, που σύμφωνα με την γνώμη της συμπεριφέρθηκε εκείνη την περίοδο ασυνείδητα και ανεύθυνα. Πάντως μέχρι στιγμής απάντηση από τον σκηνοθέτη δεν έχει λάβει.

Έλειπαν

Ανειλημμένες υποχρεώσεις στις Βρυξέλες επικαλέστηκαν τόσο η Εύα Καϊλή, όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης και δεν βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Φώφης Γεννηματά. Τυχαίο ή μήπως αποτελεί μήνυμα προς την ηγετική ομάδα; Ο χρόνος θα δείξει.

Ομιλίες και μάθημα

Σε έναν μήνα από τώρα θα επιστρέψει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο από ό,τι φαίνεται, ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Πανεπιστημίου και βήματος, αφού του έχουν γίνει εκατοντάδες προτάσεις για ομιλίες όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός της χώρας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις