alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΟΠΑΠ πληρωμή λογαριασμών: Πώς να γλιτώσετε τις ουρές για ΕΝΦΙΑ και εφορία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΑΠ πληρωμή λογαριασμών: Πώς να γλιτώσετε τις ουρές για ΕΝΦΙΑ και εφορία

ΟΠΑΠ πληρωμή λογαριασμών: Πώς να πληρώσετε εύκολα και γρήγορα ΕΝΦΙΑ και εφορία, χωρίς να ταλαιπωρήστε σε ουρές.

ΟΠΑΠ πληρωμή λογαριασμών: Σε περισσότερα από 2.500 καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα μπορούν να καταφύγουν όσοι επιθυμούν να αποφύγουν την επιπλέον ταλαιπωρία στον ήδη σημαντικό πονοκέφαλο της πληρωμής των δόσεων εφορίας και ΕΝΦΙΑ. Χωρίς ατέλειωτες ουρές και αναμονή μπορεί πλέον κάποιος καθημερινά να πληρώνει τις δόσεις των οφειλών του μέχρι αργά το βράδυ στο πλησιέστερο κατάστημα ΟΠΑΠ. H υπηρεσία, μάλιστα, είναι διαθέσιμη ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε το πλησιέστερο κατάστημα ΟΠΑΠ, όπου μπορείτε να πληρώνετε τις δόσεις, καθώς κι άλλους λογαριασμούς.

Συγκεκριμένα:

✅Σταθερής-κινητής τηλεφωνίας και Internet (Cosmote, Vodafone, Wind, Cyta, Forthnet-Nova)

✅Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ, ΗΡΩΝ, Protergia, Elpedison, Watt & Volt)

✅Φυσικού αερίου (ΖeniΘ, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας)

✅Ύδρευσης  (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και δεκάδες ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα)

✅Ασφάλειες

✅Τέλη κυκλοφορίας

✅Συνδρομητική τηλεόραση (NOVA, Cosmote TV)

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω της tora Wallet, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΟΠΑΠ. Η tora Wallet έχει αδειοδοτηθεί ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος και προσφέρει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες πληρωμών.

Ανανέωση χρόνου ομιλίας χωρίς έξτρα χρεώσεις

Η οικογένεια υπηρεσιών tora δεν περιορίζεται στην πληρωμή λογαριασμών. Σε περισσότερα από 3.500 καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα μπορεί κάποιος να ανανεώσει το χρόνο ομιλίας για το κινητό του τηλέφωνο χωρίς έξτρα χρεώσεις.

Οι παραπάνω υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μέσω των tora Wallet και tora Direct, θυγατρικών εταιρειών του ομίλου ΟΠΑΠ. Η tora Direct είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε την πώληση καρτών τηλεφωνίας σε «άυλη» μορφή στην Ελληνική αγορά.

https://www.opap.gr

IBG: Σύσταση buy για τον ΟΠΑΠ

Ικανοποιητικά αποτελέσματα β’ τριμήνου αναμένει η IBG από τον ΟΠΑΠ, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο 11 Σεπτεμβρίου, με οδηγό τη συνεισφορά των VLTs, την ανάκαμψη των αριθμολαχείων και τη συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων. Αξίζει να σημειωθεί πως η IBG διατηρεί τη σύσταση buy για τη μετοχή της εισηγμένης με τιμή-στόχο τα 16 ευρώ, “βλέποντας” περιθώριο ανόδου 63,3%.

Πιο αναλυτικά, προβλέπει μικτά έσοδα (GGR) 379 εκατ. ευρώ (+5% ετησίως), EBITDA 88 εκατ. ευρώ (+25% ετησίως) και καθαρά κέρδη 39 εκατ. ευρώ (+50% ετησίως). Για το α’ εξάμηνο του 2019, αναμένει μικτά έσοδα (GGR) 775 εκατ. ευρώ (+5% ετησίως), συγκρίσιμα EBITDA 189 εκατ. ευρώ (+18% ετησίως) και συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 89 εκατ. ευρώ (+35% ετησίως).

Τα έσοδα από αθλητικά στοιχήματα προβλέπονται μειωμένα 7% ετησίως στα  88 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο 2019 λόγω της δύσκολης βάσης σύγκρισης του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ (Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018) και της ωρίμανσης των εικονικών παιχνιδιών (Virtuals).

Τα έσοδα από αριθμολαχεία προβλέπονται σε γενικές γραμμές αμετάβλητα στα 184 εκατ. ευρώ (+1% ετησίως), καθώς η βελτιωμένη απόδοση του KINO (εκτίμηση IBG: +3% ετήσια αύξηση των GGR) λόγω των νέων παικτικών επιλογών (‘side bets’) και του TZOKER (εκτίμηση IBG: 2 εκατ. ευρώ ετήσια αύξηση των GGR) θα αντισταθμίσει την υψηλή βάση σύγκρισης στο ΛΟΤΤΟ (εκτίμηση IBG: 5 εκατ. ευρώ ετήσια μείωση των GGR).

ΟΠΑΠ: Σκρατς και λαχεία

Αναφορικά με το Σκράτς και τα λαχεία, προβλέπονται μικτά έσοδα (GGR) 35 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 5% ετησίως. Όσον αφορά τα VLTs, προβλέπονται έσοδα 72 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο 2019 (έναντι 46 εκατ. το β΄ τρίμηνο 2018), υποθέτοντας καθαρό ημερήσιο έσοδο της τάξης των 41 ευρώ για τις 18.944 παιγνιομηχανές που άρχισαν να λειτουργούν στα τέλη του 2018 και 30 ευρώ για τα 1 χιλ. VLTs που άρχισαν να λειτουργούν το α’ τρίμηνο 2019.

Επίσης, η IBG προβλέπει φόρους τυχερών παιχνιδιών 123 εκατ. Ευρώ (+4% ετησίως, 32,4% των GGR) το β’ τρίμηνο 2019, οδηγώντας τα καθαρά έσοδα από παιχνίδια (NGR) στα 256 εκατ. ευρώ (+5,7% ετησίως). Οι αμοιβές πρακτόρων προβλέπονται στα 91 εκατ. ευρώ (+3% ετησίως), που αναλογούν στο 35,5% των NGR (-100μ.β. ετησίως). Οι λοιπές προμήθειες που σχετίζονται με τα NGR προβλέπονται να σημειώσουν άνοδο 19% σε ετήσια βάση στα 16 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας την αυξημένη συνεισφορά των VLTs στο μείγμα εσόδων.

Τα λοιπά λειτουργικά έξοδα προβλέπονται μειωμένα κατά 10% ετησίως στα  72 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο, λόγω χαμηλότερου κόστους τεχνολογικής υποστήριξης (-41% ετησίως) και εξόδων μάρκετινγκ (-12% ετησίως), με το μισθολογικό κόστος να εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 5% ετησίως.

Σε δημοσιευμένη βάση (μετά ΔΠΧΑ 16), αναμένονται λειτουργικά έξοδα 70 εκατ. ευρώ (-13% ετησίως) το β’ τρίμηνο 2019, αν υποτεθεί θετική επίδραση  2 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή των ΔΠΧΑ 16.

Τα λοιπά λειτουργικά έσοδα (καθαρά) τοποθετούνται στα 8,7 εκατ. ευρώ και οι αποσβέσεις στα 28 εκατ. ευρώ, οδηγώντας το προβλεπόμενο EBIT στα 60 εκατ. ευρώ(+28% ετησίως). Τα καθαρά έξοδα τόκων αναμένεται να φτάσουν τα  6,5 εκατ. ευρώ (+10% ετησίως), ενώ αναμένονται έσοδα 1,2 εκατ. ευρώ από την ενοποίηση του STOIXIMAN με τη μέθοδο της καθαρής θέσης. Έχει υπολογιστεί φορολογικός συντελεστής 29%, που οδηγεί σε φόρους εισοδήματος 16 εκατ. ευρώ (+5% ετησίως).

Τέλος, η IBG αναμένει προμέρισμα ποσού 0,15 ευρώ /μετοχή για το 2019. Ωστόσο, η χαμηλή ορατότητα για την πορεία της προσφοράς της SAZKA (η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει ακόμη εγκρίνει τα σχετικά έγγραφα) θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση της εταιρείας για διανομή προμερίσματος φέτος. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει διένειμε προμερίσματα για τα οικονομικά έτη 2015-2018 το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.