Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σουμάχερ νέα: Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Παρισιού
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σουμάχερ νέα: Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Παρισιού

Σουμάχερ νέα: Ο 50χρονος πλέον Σουμάχερ, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως εδώ και μια πενταετία, μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στις γαλλικές Αλπεις κάνοντας σκι.

Σουμάχερ νέα: Ο Μίκαελ Σουμάχερ φέρεται να μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Παρισιού όπου θα υποβληθεί σε μία «μυστική» θεραπεία, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Parisien». Ο 50χρονος πλέον Σουμάχερ, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως εδώ και μια πενταετία, μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στις γαλλικές Αλπεις κάνοντας σκι. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες οι εξελίξεις γύρω από την υγεία του Σουμάχερ φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, αφού τον Ιούλιο το «αφεντικό» της Formula 1, ο Ζαν Τοντ σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής παρακολούθησε μαζί τους αγώνα της F1.

«Είμαι πάντα πολύ προσεκτικός με τέτοιου είδους δηλώσεις, όμως είναι αλήθεια. Είδα τον αγώνα μαζί με τον Μίκαελ Σουμάχερ στο σπίτι του στην Ελβετία», είπε ο Τοντ και πρόσθεσε: «Ο Μίκαελ βρίσκεται στα καλύτερα χέρια και τον φροντίζουν πάρα πολύ καλά στο σπίτι του. Δεν έχει παραδώσει τα όπλα και συνεχίζει να μάχεται. Η οικογένειά του παλεύει πολύ και φυσικά η φιλία μας δεν μπορεί να είναι όπως ήταν, καθώς δεν υπάρχει η ίδια επικοινωνία όπως παλιά. Συνεχίζει να παλεύει. Το ίδιο και η οικογένειά του».

Σουμάχερ νέα: Σε ποιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε

Το νοσοκομείο στο οποίο έχει μεταφερθεί είναι το Georges-Pompidou, με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 να κάνει εισαγωγή στο τμήμα καρδιαγγειακής χειρουργικής. Σύμφωνα με τους Γάλλους, είναι υπό τη φροντίδα του φημισμένου καρδιοχειρουργού, Philippe Menasché, που ειδικεύεται στην κυτταροθεραπεία για περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας.

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο της οικογένειας Σουμάχερ, Sabine Kehm, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η μεταφορά από το σπίτι του στην Ελβετία, έγινε με άκρα μυστικότητα αλλά και με πληθώρα «μέτρων» ώστε να μην γίνει αντιληπτή η εισαγωγή του. Αυτή έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας, με τον θρύλο της Formula 1 να εικάζεται πως θα παραμείνει στο γαλλικό νοσοκομείο για δύο ημέρες.

Θυμίζεται πως ο 50χρονος πιλότος τραυματίστηκε στο κεφάλι στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ενώ έκανε σκι με την οικογένειά του στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της Μεριμπέλ. Μερικούς μήνες μετά μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην Ελβετία, ένα μέρος του οποίου έχει μετατραπεί σε σύγχρονη μονάδα ιατρικής παρακολούθησης και αποκατάστασης.

Σουμάχερ νέα: Το χρονικό του τραυματισμού του μέχρι σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις