Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Προξενείο” στην Αμμόχωστο: Άκρως προκλητικός ο Τσαβούσογλου στα Κατεχόμενα
ΚΟΣΜΟΣ

“Προξενείο” στην Αμμόχωστο: Άκρως προκλητικός ο Τσαβούσογλου στα Κατεχόμενα

"Προξενείο" στην Αμμόχωστο: Ο Τούρκος υπουργών Εξωτερικών παρουσίασε την άκρως προκλητική του ατζέντα στη διάρκεια παράνομης επίσκεψης στα Κατεχόμενα.

“Προξενείο” στην Αμμόχωστο: Αδιαφορώντας πλήρως για τα μηνύματα της Δύσης, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις.  Μετά τους εκβιασμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το προσφυγικό, η Άγκυρα, ανακοίνωσε πως ανοίγει “προξενείο” στα Κατεχόμενα. Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε κατοίκους εκ Τουρκίας, έποικους, σε χωριά της κατεχόμενης Καρπασίας, η Τουρκία ιδρύει “προξενείο” στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Γιαλούσα όπου ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται από το Σάββατο στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη, δήλωσε ότι η Τουρκία θα ανοίξει το «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να εξυπηρετεί τους πολίτες της που μένουν στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας. «Πρόξενος» θα είναι ο Τούρκος διπλωμάτης Κασίμ Κανμπάν, όπως ανακοίνωσε. Στην ανάρτησή του, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας σημειώνει ακόμη ότι «κανείς δεν έχει τη δύναμη να σπάσει τον δεσμό των Τουρκοκυπρίων με τη Μητέρα Πατρίδα», όπως μεταδίδει το philenews.gr.

Η ανακοίνωση για το προξενείο

«Προξενείο» στην Αμμόχωστο ανοίγει η Τουρκία, ανακοίνωσε το απόγευμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, από χωριά της κατεχόμενης Καρπασίας. «Πρόξενος» θα είναι ο Τούρκος διπλωμάτης Κασίμ Κανμπάν, τόνισε ο Τσαβούσογλου. Στην ανάρτησή του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημειώνει ακόμη ότι «κανείς δεν έχει τη δύναμη να σπάσει τον δεσμό των Τουρκοκυπρίων με τη Μητέρα Πατρίδα».

Ερντογάν: Θα ‘πνίξουμε’ την Ευρώπη με μετανάστες

Ωμούς εκβιασμούς και απειλές εξαπολύει, συνεχώς τα τελευταία 24ωρα, προς τη Δύση, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος απειλεί ανοιχτά τη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που αποτελεί δίχτυ προστασίας για την Ελλάδα. Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν πυροδοτούν φόβο για την αύξηση των προσφυγικών αφίξεων στην Ελλάδα, τη στιγμή που γίνονται ορατές οι εικόνες του 2015.

Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε, πάντως, ανοιχτά την Ευρώπη λέγοντας ότι θα αφήσει ελεύθερους 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν στην Τουρκία, να κατακλύσουν τη γηραιά ήπειρο.

Η κόντρα ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ βασίζεται στο ύψος της χρηματοδότησης που λαμβάνει η Άγκυρα για το προσφυγικό, ενώ στο τραπέζι επανέρχεται και το Κουρδικό. Ο Ερντογάν επιμένει να ιδρυσει ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, σε μια περιοχή που ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις. Επιδιώκει να λάβει κονδύλια από την ΕΕ για να χτίσει hot spot στη Συρία, οι Βρυξέλλες όμως ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να συμβεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις