Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ 2019: Στο Βελλίδειο ο πρωθυπουργός (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ 2019: Στο Βελλίδειο ο πρωθυπουργός (vid)

Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ 2019: Σειρά μέτρων όπως τη διατήρηση του αφορολόγητου, μέτρα ελάφρυνσης για πολίτες και επιχειρήσεις, αναστολή του ΦΠΑ για τρία χρόνια στις νέες οικοδομές, ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός.

Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ 2019: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά αυτή την ώρα στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός, αφού εγκαινίασε την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ανέβηκε στο βήμα του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» για να παρουσιάσει το σχέδιό του για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί σε μια νέα Συμφωνία Δημιουργίας που θέλει να συνάψει με τον λαό, ενώ θα μιλήσει και για τους τομείς-κλειδιά στους οποίους θα δώσει έμφαση η κυβέρνησή του.

Επίσης, θα αναφερθεί και στο πλάνο του για τους επόμενους 12 μήνες, μην παραλείποντας να μιλήσει για την προηγούμενη κυβέρνηση: «Ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες, μόνο σκληρή δουλειά». «Αχνοφέγγει η ελπίδα. Επιστρέφει η εθνική αυτοπεποίθηση ότι ενωμένοι μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε», τόνισε.

Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ 2019: Όσα υποσχεθήκαμε ήταν προσεκτικά μελετημένα

«Δεν θα εμφανίσω ποτέ την Ελλάδα αδύναμη στη διεθνή σκακιέρα», τόνισε. Μόλις 45 ημέρες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, ο πολιτικός χρόνος έχει πυκνώσει πολύ. Και ζούμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα των πρώτων 1.000 ωρών, γιατί σε τόσες ώρες λύθηκαν προβλήματα που χρόνιζαν. «Μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Γιατί όσα υποσχεθήκαμε ήταν προσεκτικά μελετημένα και κοστολογημένα», ανέφερε.

«Στην Οικονομία, πρώτο μας μέλημα ήταν να ανασάνουν όλοι οι Έλληνες, παντού στη χώρα.  Γι’ αυτό και ψηφίσαμε, νωρίτερα από ό,τι είχα εξαγγείλει πέρυσι από αυτό εδώ το βήμα, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ώστε τα εκκαθαριστικά όλων να είναι από εφέτος -και όχι από το 2020, κατά μέσο όρο 22% χαμηλότερα. Κάτι που νομίζω ότι το έχουν διαπιστώσει, πια, όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε πόλεις και χωριά. Εντοπίστηκαν και «πάγωσαν» οι προκλητικές συντάξεις για λίγους.

Και με το νέο βελτιωμένο σύστημα των 120 δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, ανακουφίζονται εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με μικρότερο επιτόκιο, ελάχιστη καταβολή και χωρίς την απειλή κατασχέσεων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα λειτουργεί από προχθές. Και καλώ όσους έχουν χρέη να ενταχθούν σε αυτήν τη ρύθμιση. Διότι είναι η τελευταία. Δεν θα υπάρξει άλλη», ανέφερε.

Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ 2019: Ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, τελειώσαμε με τα capital controls

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ξεμπλοκάρονται επενδύσεις που βάλτωναν για καιρό στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της πολιτικής αδιαφορίας. Προωθούνται άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και Αεροδρόμιο Αθηνών. Για το τελευταίο, είναι ζήτημα ημερών να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Μπήκε μπροστά το σχέδιο ανάταξης της ΔΕΗ. Και μην ξεχνάμε πως, ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, τελειώσαμε οριστικά με τα capital controls!».

Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ 2019: LIVE

Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ 2019: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το ΑΠΘ

Σκοπεύοντας να μην εξελιχθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε χώρο συγκρούσεων και επεισοδίων, μετά τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν την πρόσβαση στον πανεπιστημιακό χώρο.

Η πορεία των αντιεξουσιαστών πέρασε μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με συνθήματα κατά των αστυνομικών και υπέρ συντρόφων τους που είναι φυλακισμένοι. Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ συνεχίζει την επιτήρηση από αέρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις