Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Νέα Υόρκη: Μεθυσμένοι αρουραίοι
PLUS

Νέα Υόρκη: Μεθυσμένοι αρουραίοι

Νέα Υόρκη: Οι αρχές «ποτίζουν» με αλκοόλ τους αρουραίους.

Νέα Υόρκη: Είναι γνωστό ότι η αμερικανική μητρόπολη έχει πρόβλημα με τα τρωκτικά, που ζουν κατά εκατομμύρια στους υπονόμους της. Συχνά-πυκνά δε επισκέπτονται και τον… πάνω κόσμο, είτε για να τσιμπήσουν, είτε ως συνέπεια κάποιου φυσικού γεγονότος, όπως έντονες βροχοπτώσεις ή πλημμύρες. Οι αρουραίοι βρίσκονται δε παντού, από το μετρό έως τους κάδους σκουπιδιών. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα, από την αισθητική μέχρι τη δημόσια υγιεινή.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης από την πλευρά τους δοκίμασαν μια σειρά χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Ώσπου πρόσφατα εναπέθεσαν τις ελπίδες τους σε μια νέα συσκευή, την οποία και παρουσίασαν στο κοινό. Έχοντας ήδη ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια σε μια μάταιη προσπάθεια να μειώσουν τον πληθυσμό των τρωκτικών, τα οποία αυξάνονται και πληθύνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, αξιωματούχοι της πόλης αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα διδάγματα της ιστορίας.

Νέα Υόρκη: Μαθήματα αμερικανικής ιστορίας

Της δικής τους ιστορίας μάλιστα. Αποφάσισαν να κάνουν ό,τι έκαναν οι πρόγονοί τους για να εξολοθρεύσουν τους προευρωπαϊκούς γηγενείς πληθυσμούς. Αυτοί αφού σκότωναν και έσφαζαν ασταμάτητα, αποφάσισαν κάποτε ότι οι Ινδιάνοι δεν… τελειώνουν. Η λύση που προκρίθηκε ήταν διττή. Αφενός φρόντισαν να τους μολύνουν με διάφορες αρρώστιες στις οποίες δεν είχαν ανοσία, όπως οι ευρωπαϊκής καταγωγής άποικοι. Μια τέτοια ήταν η ευλογιά. Αφετέρου φρόντισαν να τους παρέχουν αφειδώς κακής ποιότητας αλκοόλ και να τους αρρωστήσουν, κάνοντάς τους παράλληλα εξαρτημένους και αδιάφορους για όλα.

Μια συσκευή με το όνομα Ekomille

Με το ίδιο σκεπτικό, λοιπόν, οι αρχές της Νέας Υόρκης παρουσίασαν μια συσκευή με δόλωμα, που φέρει το όνομα Ekomille, όπου εν τέλει οι αρουραίοι καταλήγουν σε ένα κουβά με αλκοολούχο υγρό. Η συσκευή εισάγεται από την Ιταλία και λειτουργεί με μπαταρίες. Μοιάζει με κάδο ύψους 60 εκατοστών και χωράει έως 80 αρουραίους, οι οποίοι ωστόσο προτού πνιγούν, χάνουν τις αισθήσεις τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις