Αθήνα

°C

Κυριακή

20

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Αντιγραφή στο σχολείο: Σάλος με τη μέθοδο που χρησιμοποίησε καθηγητής
PLUS

Αντιγραφή στο σχολείο: Σάλος με τη μέθοδο που χρησιμοποίησε καθηγητής

Αντιγραφή στο σχολείο: Οι γονείς των μαθητών δημοσίευσαν τη φωτογραφία στο διαδίκτυο και με δημόσια παρέμβασή τους ζήτησαν από τους αρμοδίους να αποπέμψουν τον καθηγητή.

Αντιγραφή στο σχολείο: Καθηγητής στο Μεξικό εφάρμοσε μία παράδοξη μέθοδο για να εμποδίσει τους μαθητές του από το να αντιγράψουν σε διαγώνισμα. Όλη η τάξη φόρεσε χαρτόκουτα στο κεφάλι ώστε να μην μπορεί κανείς να κοιτάζει. Ορισμένοι κατηγόρησαν τον Luis Juarez Texis, ο οποίος είναι και διευθυντής του σχολείου για εξευτελισμό των μαθητών του και παραβίαση των βασικών τους δικαιωμάτων.

Οι γονείς των μαθητών δημοσίευσαν τη φωτογραφία στο διαδίκτυο και ακολούθησε χαμός. Με δημόσια παρέμβαση, ζήτησαν από τους αρμοδίους να αποπέμψουν τον καθηγητή. «Αποκηρύσσουμε αυτές τις πράξεις εξευτελισμού, σωματικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής βίας», αναφέρουν οι γονείς. Δηλώνουν δε, «ανήσυχοι για την εκπαίδευση των παιδιών».

Τι απάντησε ο καθηγητής

«Παρακαλούμε τις αρμόδιες Αρχές και τους θεσμούς να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα των νέων και να δράσουν άμεσα με την αποπομπή του Luis Juarez Texis. Ελπίζουμε οι πράξεις βίας αυτού του είδους να μην παραβλέπονται».

Η φωτογραφία έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, όμως, οι περισσότεροι χρήστες, αντί να καταδικάσουν την πράξη του καθηγητή – όπως θα ήλπιζαν οι γονείς – τον συνεχάρησαν για την ιδέα του. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο ίδιος ο καθηγητής τόνισε πως οι μαθητές συμφώνησαν με την ιδέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις