Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Απολύσεις Δημόσιο Μητσοτάκης: Επιμένει ο Θεοδωρικάκος (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απολύσεις Δημόσιο Μητσοτάκης: Επιμένει ο Θεοδωρικάκος (vid)

Απολύσεις Δημόσιο Μητσοτάκης: Ο υπουργός εξήγγειλε ότι ως πολιτική δέσμευση ότι «εκτός από τον προγραμματισμό για πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε βάθος τετραετίας, θα κάνουμε προγραμματισμό και για την πρόσληψη των εκτάκτων».

Απολύσεις Δημόσιο Μητσοτάκης: Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο καθώς «δεν υπάρχει λόγος» εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες προσλήψεις πέραν αυτών που έχουν ξεκινήσει στην ειδική αγωγή, το χώρο της υγείας και την ΕΛΑΣ καθώς είπε «θα δούμε τις ανάγκες και θα αξιολογήσουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες». Ειδικά για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «πιστεύω ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης το έχει οργανώσει ώστε να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου».

Επανερχόμενος στο θέμα των συμβασιούχων υπενθύμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση 3 μήνες πριν τις εκλογές σταμάτησε να ενημερώνει για την πρόσληψη συμβασιούχων» και ότι «δεν θα συνεχιστεί το ίδιο φυσικά» ενώ τόνισε ότι «θα τηρηθεί η νομιμότητα για τους συμβασιούχους, οι συμβάσεις τους θα ολοκληρωθούν κανονικά». Εξήγγειλε, δε, ότι ως πολιτική δέσμευση ότι «εκτός από τον προγραμματισμό για πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε βάθος τετραετίας, θα κάνουμε προγραμματισμό και για την πρόσληψη των εκτάκτων».

Για το στόχο μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ο υπουργός Εσωτερικών θύμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι θα τηρήσουμε τις συμφωνίες τα πρώτα δύο χρόνια και μετά θα θέσουμε το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Το 2021 θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για το προσφυγικό

Ως προς το προσφυγικό και τη διαχείρισή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις «σοβαρές μετακινήσει με διασπορά για να μην υπάρξει πρόβλημα στην ηπειρωτική χώρα» υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και θα τις στηρίξουμε με επείγοντα μέτρα».

Ερωτηθείς τέλος για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «στοίχημα ζωής» και για μια «κατεπείγουσα υπόθεση για την Αττική γιατί την προηγούμενη 4ετια δεν έγινε καμία μελέτη».

Επισήμανε, δε, ότι είναι επείγον να αυξηθεί στο 50% το ποσοστό των απορριμάτων που θα ανακυκλώνονται από 1η Ιανουαρίου 2020 γιατί διαφορετικά «μετά το τέλος του χρόνου θα τρώμε πέναλτι για το θέμα της ανακύκλωσης καθώς σήμερα το ποσοστό ανέρχεται σε 18%».

«Το μείζον είναι να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και εξέφρασε την πρόθεση «εάν κάπου δεν γίνεται αυτό θα έχει συνέπειες» «Δεσμεύομαι ότι είναι στόχος μέσα στην 4ετια να τελειώσουμε με το πρόβλημα των σκουπιδιών σε όλη τη χώρα» κατέληξε για το θέμα ο υπ. Εσωτερικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις