Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 120 δόσεις εφορία 2019: Ανοιχτή η πλατφόρμα, προϋποθέσεις και προθεσμία για τη ρύθμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις εφορία 2019: Ανοιχτή η πλατφόρμα, προϋποθέσεις και προθεσμία για τη ρύθμιση

120 δόσεις εφορία 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα της νέας ρύθμισης των 120 δόσεων και οι οφειλέτες έχουν προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 για να υποβάλουν αίτηση.

120 δόσεις εφορία 2019: Το βράδυ της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 120 δόσεις και πλέον όσοι οφείλουν στην Εφορία πρέπει να σπεύσουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση. Μάλιστα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η διορία για την υποβολή των αιτήσεων εκπνέει στο τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βιαστούν, αφού δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει αν θα δοθεί παράταση.

Από τη στιγμή που θα επανενεργοποιηθεί η ρύθμιση για τις 120 δόσεις οι οφειλέτες θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως και 120 δόσεις, πληρώνοντας ως ελάχιστη δόση το ποσό των 20 ευρώ και όχι των 30 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα, αλλά και να διαγράψουν ένα σημαντικό μέρος των προσαυξήσεων προκαταβάλλοντας το ποσό που επιθυμούν. Για κάθε 1000 ευρώ προκαταβολής διαγράφονται αντίστοιχα 1000 ευρώ προσαυξήσεων.

120 δόσεις εφορία 2019: Οι προϋποθέσεις για να μπει κάποιος στις 120 δόσεις

Τακτοποίηση σε έως και 120 δόσεις με επιτόκιο 0% αν το χρέος είναι μέχρι 3000 ευρώ και επιτόκιο 3% αν το επιτόκιο είναι πάνω από 3000 ευρώ. Όσοι μπουν σήμερα στην πλατφόρμα, θα εξασφαλίσουν αυτόματα αυτά τα επιτόκια. Αλλά και όσοι έχουν ήδη κάνει αίτηση, δεν θα χρειαστεί κάποια ενέργεια καθώς η προσαρμογή θα γίνει χωρίς να χρειαστεί καινούργια αίτηση.

Προπληρωμή μέρος του χρέους και ταυτόχρονα να διαγραφή προσαυξήσεων. Για να γίνει αυτό αρκεί να υποβληθεί η σχετική ηλεκτρονική αίτηση και να καταβληθεί το ποσό της προκαταβολής μέσα σε τρεις ημέρες από την υποβολή της αίτησης. Έτσι, όποιος προπληρώσει 1000 ευρώ, θα έχει ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να διαγράψει προσαυξήσεις 1000 ευρώ. Στη συνέχεια, θα μπορεί να πληρώσει το υπόλοιπο χρέος σε έως και 120 δόσεις.

Τακτοποίηση χρεών της επιχείρησης σε έως και 120 δόσεις χωρίς πλέον να υπάρχει κάποιος περιορισμός. Μοναδική προϋπόθεση είναι το χρέος να μην ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Αυτό από μόνο του «κόβει» μόνο 70-80.000 οφειλέτες από το σύνολο των 3,7 εκατομμυρίων. Όσες επιχειρήσεις είχαν ήδη μπει στη ρύθμιση για να τακτοποιήσουν σε έως και 36 δόσεις, θα μπορούν να κάνουν την καινούργια αίτηση από την επόμενη εβδομάδα.

120 δόσεις εφορία 2019: Αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών

Αν κάποιος έχει ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση, μπορεί από τώρα να ζητήσει την έκδοση βεβαίωσης που θα την προσκομίσει στην τράπεζα για να του αποδεσμεύσουν τον τραπεζικό λογαριασμό.

120 δόσεις εφορία 2019: Η ρύθμιση χάνεται, εάν ο οφειλέτης:

• Δεν καταβάλει 2 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των δύο τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

• Δεν υποβάλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της εντός τριών μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους ή εντός τριών μηνών από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, εφόσον η προθεσμία υποβολής έχει παρέλθει πριν από την υπαγωγή σε αυτή.
• Δεν εξοφλήσει ή τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο τις οφειλές του καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης του παρόντος μέρους εντός διμήνου από τη λήξη προθεσμίας καταβολής τους ή εντός διμήνου από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, εφόσον η προθεσμία καταβολής τους έχει παρέλθει πριν από την υπαγωγή σε αυτή.

• Υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.

120 δόσεις εφορία 2019: Οι επιχειρήσεις

Νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα με συνολική βασική οφειλή έως 1 εκατ. ευρώ έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως και 120 δόσεις υπό τον περιορισμό της ελάχιστης δόσης με απαλλαγή από τόκους και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ως εξής:

• 100%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται εφάπαξ

• 95%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 2 έως 4 μηνιαίες δόσεις

• 85%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 5 έως 12 μηνιαίες δόσεις

• 80%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις

• 75%, εάν η οφειλή εξοφληθεί σε 25 έως 36 μηνιαίες δόσεις

• 45%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 37 έως 48 μηνιαίες δόσεις

• 30%, εφόσον η οφειλή εξοφλείται σε 49 έως 60 δόσεις

• 20%, για 61 έως 72 μηνιαίες δόσεις

• 10%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 97 έως 120 δόσεις.

Στα παραπάνω ποσοστά συμπεριλαμβάνεται το ποσοστό 10% που προβλέπεται κατά την ένταξη στη ρύθμιση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις