Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 8χρονη Αλεξία Θήβα – νέα: Επιτακτική ανάγκη να μεταφερθεί στο εξωτερικό
ΕΛΛΑΔΑ

8χρονη Αλεξία Θήβα – νέα: Επιτακτική ανάγκη να μεταφερθεί στο εξωτερικό

8χρονη Αλεξία Θήβα: Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας, απευθύνει δημόσια έκκληση για οικονομική βοήθεια, ώστε να μεταφερθεί η μικρή στο εξωτερικό.

8χρονη Αλεξία Θήβα – νέα: Η υπόθεση της 8χρονης Αλεξίας, “πάγωσε” το πανελλήνιο. Ανήμερα του Πάσχα η Αλεξία έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές. Ξαφνικά έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος. Είχε δεχθεί αδέσποτη σφαίρα. Ο δράστης βρισκόταν στο απέναντι χωριό και πάνω στο γλέντι πυροβόλησε στον αέρα.

«Μας κατέστρεψε», δηλώνει ο πατέρας της οκτάχρονης που παραμένει καθηλωμένη στο νοσοκομείο πέντε μήνες. «Ούτε μιλά, ούτε τίποτα. Μόνο κουνά λίγο τα άκρα της» τόνισε για το κορίτσι ο πατέρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Η οικογένεια, ζητά τη δέσμευση της περιουσίας του δράστη, ενώ κινείται νομικά για να διεκδικήσει ένα εκατομμύριο από τον δράστη. Η ανάγκη να μεταφερθεί η μικρή στο εξωτερικό, σε κέντρο αποκατάστασης, κρίνεται αναγκαία ωστόσο δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι. Ο πατέρας απευθύνει έκκληση, δίνοντας στη δημοσιότητα τραπεζικό λογαριασμό, ώστε όσοι πολίτες επιθυμούν να χορηγήσουν οικονομική βοήθεια.

8χρονη Αλεξία Θήβα – νέα: Έγινε η αρχή στα δικαστήρια της Θήβας

Στο Δικαστήριο της Θήβας έγινε η αρχή για να δοθεί μια «ανάσα» στην οικογένεια και μια ελπίδα για τη μικρή.

«Mας άκουσε η δικαιοσύνη. Ο δικαστής ερεύνησε το αίτημα μας. Νομίζω θα έχουμε μια απόφαση που διασφαλίζει το αίτημα της Αλεξίας. Θα πάει πιθανόν Αμβούργο» εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Μήτσαινας. «Η μοναδική οδός για τη λύτρωσή του είναι να βοηθήσει» σημειώνει από την πλευρά του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Στεφανάκης.

8χρονη Αλεξία Θήβα – νέα: Απαραίτητη η μεταφορά της 8χρονης Αλεξίας στο εξωτερικό

Η μικρή θα χρειαστεί αποθεραπεία και θα πρέπει να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού. Τα χρήματα όμως δεν υπάρχουν γι’ αυτό τον λόγο ο πατέρας της έχει δώσει στη δημοσιότητα έναν τραπεζικό λογαριασμό για όποιον θέλει να βοηθήσει.

Συγκινητική είναι και η κίνηση των κατοίκων στο χωριό Θεσπιές. «Έκαναν συναυλία για το παιδί …Δεν έχουν εισόδημα οι γονείς. Στερούνται» Μέσα σε λίγες ώρες μαζεύτηκε το ποσό των 10.000 ευρώ. Ο πατέρας της μικρούλας προσεύχεται καθημερινά στον Θεό να τους βοηθήσει για να δει ξανά το κοριτσάκι του να χαμογελά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις