Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Opinion Poll 2019: Ικανοποιημένοι οι Έλληνες από τον Μητσοτάκη
Ο ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2019: Ικανοποιημένοι οι Έλληνες από τον Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2019: Άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, καταγράφουν τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης.

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2019: Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το πρώτο δίμηνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη δείχνει πως οι πολίτες έχουν ιδιαίτερα θετική γνώμη από τα πρώτα δείγματα γραφής. Ειδικότερα οι πολίτες μετά τις εκλογές 2019 εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.  Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 18 ποσοστιαίες μονάδες -αντί των 8,32 μονάδων της 7ης Ιουλίου- με ποσοστό 41,9%, έναντι του 23,07%. Τρίτο κόμμα παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 5,37% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,46%, ενώ τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 βρίσκονται λίγο πάνω από το 3%.

Την ίδια στιγμή τα ποσοστά δημοφιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένουν υψηλά. Ο βαθμός ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο του διμήνου κυμαίνεται στο 55%, η έκφραση αισιοδοξίας φτάνει στο 53%. Πιο απαισιόδοξο δηλώνει αντίστοιχα το 21,63% ενώ το 24,48% παραμένει στο ίδιο επίπεδο δηλώνοντας «ούτε αισιόδοξο» αλλά «ούτε απαισιόδοξο».

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2019: Ο δημοφιλέστερος υπουργός

Η έρευνα καταγράφει και το ποσοστό δημοφιλίας των υπουργών με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να βρίσκεται με διαφορά στην κορυφή και στη συνέχεια να ακολουθούν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες έχουν μόνο 17,5% θετικές γνώμες για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση.

Ως σημαντικότερο ζήτημα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση, το 43,15% απαντάει την πορεία της οικονομίας, ενώ ακολουθεί με 31,19% η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Opinion Poll διενεργήθηκε το διάστημα 2-4 Σεπτεμβρίου, με μέγεθος δείγματος 1.102 νοικοκυριά, ενώ το στατιστικό σφάλμα είναι +/-3%.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις